Akcija

Operasjon Arktis aka Operation Arctic (2014)

Djeci je mnogo toga zanimljivo i žele svašta istražiti bez da uopće razmišljaju o opasnostima u kojima se mogu naći. Kada to napokon shvate onda obično već bude prekasno. Upravo u jednoj takvoj opasnoj situaciji će se naći i maleni junaci Norveškog obiteljskog avanturističkog filma Operasjon Arktis redateljice i scenaristice Grethe Bøe-Waal.
Operasjon Arktis je baziran na istoimenom romanu autora Leifa Hamrea, a donosi nam priču o troje braće, Juliji, Sindreu i Idi koji posve slučajno završe u helikopteru koji ih zatim odvede na pusti i snijegom zameteni otok Spitsbergen gdje oni ostanu bez ičijeg znanja. Malena trojka će se naći u po život opasnoj situaciji, prisiljeni da se suoče sa opasnostima majke prirode, snježnim olujama ali i gladnim polarnim medvjedima koji prijete. Njihova dramatična borba za preživljavanje počinje!
Glavne uloge igraju Kaisa Gurine AntonsenLeonard Valestrand Eike i Ida Leonora Valestrand Eike, a tu su još također Lars Arentz-HansenNicolai Cleve BrochKristofer HivjuPer KjerstadEvy Kasseth RøstenOddrun Valestrand, te Line Verndal. Norveška premijera filma Operasjon Arktis se već održala 17. listopada 2014., a bio je također prikazan i u sklopu Sundance Film Festivala 24. siječnja 2015.

Operasjon Arktis poster1 Operasjon Arktis poster2

IMDB

Official Facebook Page

TEASER1

 

TRAILER

 

RADNJA

Accidentally, three sibling children are left alone in a winter storm on the island of Spitsbergen. No-one on the main land, an ocean apart, knows where they are. It’s a dramatic fight for survival.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.