Drama

Phoenix (2014)

Prema mitologiji, phoenix je drevna ptica koja se regenerira nakon smrti te započne novi život na pepelu svog prethodnika. Upravo tom mitologijom se poslužio redatelj i ko-scenarist Christian Petzold za potrebe povijesne ratna triler drame Phoenix snimljena u ko-produkciji Njemačke i Poljske gdje nam donosi priču o ženi kojoj se ukaže prilika za novi početak u vrijeme Drugog Svjetskog Rata.
Nelly Lenz je pjevačica i židovka zbog čega je morala pobjeći iz nacistima okupiranog Berlina. A da bi u tome uspjela morala se podvrgnuti estetskoj operaciji i u potpunosti promjeniti svoj fizički izgleda. U pratnji svoje vjerne prijateljice Lene koja joj je pomogla oko bijega, Nelly se odluči vratiti u ono što je ostalo od Berlina, vođena samo jednom mišlju, da pronađe Johnnya – svog suprug glazbenika. Ona želi saznati da li ju on još uvijek voli i dali ju je on izdao, kao što tvrdi Lena. Ona ga pronađe ali ju Johnny ne prepozna, iako joj kaže da ga podsjeća na njegovu ženu. Ali da stvar bude još gore, on ju zatraži da ona glumi njegovu suprugu Nelly, s ciljem da se domogne njezina nasljedstva!
Film je premijeru ima u drugoj polovici 2014. te je do sada bio prikazan na mnoštvo filmskih festivala gdje su ga popratile izvrsne kritike. Oni koji su ga imali prilike pogledati opisuju film kao uzbudljiv i majstorski noir uradak koji se svakako isplati pogledati. U glavnim ulogama su Nina HossRonald ZehrfeldNina KunzendorfMichael MaertensImogen KoggeKirsten Block, te Uwe Preuss. Službena Francuska kino premijera se održala u siječnju 2015., dok će se u Velikoj Britaniji film početi prikazivati od 08. svibnja 2015.

Phoenix poster Phoenix poster2

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

Nelly Lenz, a Jewish singer, has survived the Nazi concentration camps but at what cost? She is disfigured and has had to undergo facial surgery. Back in what is left of Berlin, accompanied by her faithful friend Lene, she has only one thing in mind, finding Johnny, her musician husband in the ruins of the city. She wants to know if he still loves her and if he has betrayed her, as Lene claims he has. She does meet him but Johnny does not recognize her. Worse, he asks her to impersonate… Nelly, with a view to grabbing her inheritance

SLIKE

1 2 3 4 PHOENIX  2013 PHOENIX 2013 PHOENIX 2013 PHOENIX 2013

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.