Ekranizacija romana

De Boskampi’s aka The Little Gangster (2015)

Gotovo u svakoj školi i svakom razredu postoji neki klinac koji je zbog ovog ili onog razloga meta takozvanog bulinga. U pojedinim slučajevima ti klinci sve to priznaju svojim roditeljima što uglavnom još više zakomplicira cijelu stvar. Naime, ovi koji ih maltretiraju i zlostavljaju se zbog toga još više usredotoče na to da im zagorčaju život, dok s druge strane roditelji ovih maltretiranih baš i nemaju neke opcije da pomognu svojoj djeci. Prigovori ravnatelju ili roditeljima zlostavljača obično nemaju neki veliki odjek, a nije baš da mogu doći u školu i navući zlostavljača za uši, ili mu zaprijetiti do te mjere da se ovaj živ usere i više nikada nit ne pipne njihovo dijete. Osim ako koji slučajem nisu neki opaki kriminalci, pa makar i lažni!
A upravo toga se dosjetio glavni junak Nizozemske krimi komedije De Boskampi’s redatelja Arnea Toonena koji nam donosi priču o Riku Boskampu i njegovom ocu. Rika maltretiraju klinci u školi, a njegov nespretni i smotani otac je pak žrtva maltretiranja od strane susjeda i kolega s posla. Sve što bi Rik htio jeste da ima opasnijeg oca, oca koji ima reputaciju opasnog frajera tako da ga se nitko ne bi ni usudio pipnuti u školi. Kada se njih dvojica presele u drugo mjesto i Rik krene u novu školu, iskoristiti će priliku da promjeni svoj život te postane glavna i najopasnija faca u školi tako što će svima reći da je njegov otac opasni mafijaš! Ali laž mora biti uvjerljiva da bi funkcionirala!
Film je zapravo baziran na istoimenom dječjem romanu autorice Marjon Hoffman, a u glavnim ulogama su se našli Raymond ThiryFedja van HuêtMaas BronkhuyzenMeral PolatHorace Cohen.Thor Braun, te još mnogi drugi. Nizozemska premijera filma De Boskampi’s je zakazana za 29. travnja 2015.

De Boskampi's poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

De Boskampi’s is a story about underdogs and gangsters, Rik Boskamp and his dad are bullied by the kids in their neighbourhood. Rik wishes his dad was tougher so nobody would dare pick on them. Inspired by a mafia movie he sees on TV, Rik fantasizes about being the son of a mafia boss.

SLIKE

0 1 2 4 5 6 7 8 9

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.