3D

Bunker of the Dead 3D (2015)

Castle Wolfenstein i njegov nastavak Beyond Castle Wolfenstein su popularne stare video-igre koje su obilježile djetinjstvo mnogobrojnih klinaca koji su odrastali u 80-ima! Bile su to 8-bitne akcijsko avanturstičke video-igre u kojima ste iz gornje perspektive upravljali sa likom i tamanili zločeste naciste. S s godinama i sa razbojem tehnologije, stvari su se promijenile na bolje pa je tako ranih 90-ih došao nastavak Wolfenstein 3D koji je bio prezentiran u takozvanom FPS obliku (First Person Shooter, iliti pucačina iz prvog lica – taj gejmerski žanr je posebice popularizirao Doom koji je izašao svega godinu dana kasnije). Tu naravno nije bio kraj Wolfenstainu jer je u narednim godinama izašlo još nekoliko nastavaka od kojih svakako vlja izdvojiti onaj iz 2001. godine, Return to Castle Wolfenstein, FPS akcijski horor u kojem smo kao B.J. Blazkowicz iz prvog lica morali zaustaviti raznorazna bića i čudovišta proizašla iz nacističkoga odijela za specijalno naoružanje koji se između ostaloga bavio i okultnim stvarima.
Ali dosta o tom serijalu video-igara! Razlog zašto uopće spominjem Wolfenstein je nezavisni Njemački akcijski horor Bunker of the Dead redatelja, ko- scenarista i producenta Matthewa O. Oaksa koji djelomično podsjeća na spomenuti serijal iz razloga jer je snimljen u FPS perspektivi i jer u njemu glavni junak tamani nacističke zombije.
Koristeći  informacije i upute koje su pronašli u starom židovskom dnevniku iz Drugog Svjetskog rata, dva prijatelja, Markus i Thomas dolaze slikoviti bavarski grad Oberammergau kako bi tamo pronašli napuštenu podzemnu njemačku bazi iz WWII pod kodnim nazivom CERUSIT u kojoj se navodno nalazi nacističko zlato, i usput sve to snimili sa 3D kamerom. Ali ubrzo po dolasku saznaju da se taj bunker nalazi unutar ograničenog i zabranjenog područja američke vojne baze. No, pokazat će se da je ta zapreka mačji kašalj prema onome što se zapravo nalazi u hodnicima bunkera!
Oaks i ekipa tvrde kako je Bunker of the Dead prvi FPS film ikada snimljen, no očito nisu poznati sa činjenicom da ih je već pretekao njemački kolega Andreas Tom koji je snimio akcijski horor film FPS: First Person Shooter. A tu je također i Ilya Naishuller sa nadolazećim Ruskim FPS akcijskim spektaklom Hardcore. Bilo kako bilo,  Bunker of the Dead se ipak izdvaja po tome što je spomenuti Matthew O. Oaks sam mjesecima izgradio većinu setova za film, te radio make up rekvizite, i sve to u svojoj garaži. Čak je i tenk napravio! A sve to sa budžetom od svega 525 tisuća €.
U glavnim ulogama su Patrick JahnsAndreas PapeSarita BradleyEsther Maaß, te Aciel Martinez Pol. S obzirom da je film snimljen u 3D tehnici, biti će i prikazan u 3D tehnici, samo još nije poznato kada točno. Zna se samo da bi film trebao izaći tijekom 2015. O točnom datumu ćemo vas naknadno izvijestiti.

Bunker of the Dead poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

In the picturesque Bavarian town of Oberammergau, two friends, Markus and Thomas, are using the instructions found in an old Jewish diary to gain access to a WW II underground military base formerly codenamed: CERUSIT.

SLIKE

1 2 3 4

3 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.