Biografski film

Why Me? aka De ce eu? (2015)

Već i ptice na granama znaju da su mito i korupcija naša svakodnevnica i najveća boljka ovog društva u kojem živimo. I većina nas je naučila živjeti s time. Doduše zadnjih par godina dogodile su se neke sitne promjene na političkoj sceni te se država uhvatila u bitku sa korupcijom i pojedinci su privedeni pravdi (npr. Sanader), ali to je tek kap u moru.
Ali borba protiv korupcije može biti i opasna, pa čak i beznačajna, a to će na teži način shvatiti junak triler drame Why Me? koja je snimljena u ko-produkciji SAD-a i Rumunjske, a koju potpisuje redatelj i ko-scenarist Tudor Giurgiu.
Film je to baziran na istinitom događaju, a donosi priču o Kristijanu, mladom tužitelju idealističkih pogleda na svijet čija karijera je u usponu. Ali on će pokušati pokrenuti slučaj protiv starijeg kolegu koji je optužen za korupciju zbog čega će se on naći pred velikom i teškom životnom dilemom – birati između karijere i istine! Želeći ipak riješiti slučaj pod svaku cijenu, on ulazi u opasne zonu prepunu neočekivanih i bolnih otkrića.
Film je snimljen sa budžetom od svega 1,2 milijuna €, a u glavnim ulogama ove političke triler drame su se našli Emilian OpreaAndreea VasileSore MihalacheAndi VasluianuRadu BanzaruMihai ConstantinDan Condurache, te još neki. Why Me? je premijeru imao 11. veljače 2015. na Berlin International Film Festivalu gdje su ga popratile i dosta dobre kritike. Tijekom godine film će izaći i na DVD-u.

Why-me-poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER

 

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

Cristian, a young idealistic prosecutor whose career is on the rise, tries to crack a case against a senior colleague accused of corruption. The dilemma of choosing between his career and the truth weighs heavily on his shoulders. Looking further to solve the case, he enters a danger zone paved with unexpected and painful revelations.

SLIKE

1 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.