Drama

We Are Still Here (2015)

Talijanska kinematografija 70-ih i 80-ih je iznjedrila nekoliko značajnih imena, posebice u horor žanru. Imena kao što su primjerice Dario ArgentoMario BavaMichael SoaviUmberto LenziLamberto Bava, ili pak Lucio Fulci. A upravo su lik i djelo ovog potonjeg, točnije njegov film The House by the Cemetery iz 1981. godine je poslužio kao inspiracija redatelju i scenaristu Tedu Geogheganu za njegov nezavisni hororac We Are Still Here. pa čak je i pojedine likove iz filma imenovao prema ljudima koji su vezani uz spomenuti Fulcijev film.
Nakon što je njihov sin tinejdžer poginuo u prometnoj nesreći, Paul i Anne se odluče preseliti u mirno mjesto u  New Englandu kako bi tamo pokušali započeti novi život. No dolaskom u to mjesto tugujući par nesvjesno postaje plijen obitelji osvetoljubivih duhova koji borave u njihovom novom domu, te ubrzo otkriju da naizgled mirno mjesto zapravo skriva zastrašujuće mračnu tajnu. Sada moraju pronaći način da prevladaju svoju tugu i uzvrate živim i mrtvima jer zlonamjerni duhovi prijete da odvuku njihove duše – i dušu njihovog izgubljenog sina – u pakao!
U glavnim ulogama su Barbara CramptonAndrew SensenigLisa MarieLarry FessendenMonte MarkhamSusan GibneyMichael Patrick NicholsonKelsea Dakota, te Guy GaneWe Are Still Here je premijerno prikazan baš ovih dana, točnije 15. ožujka 2015. na South by Southwest Film Festivalu. Prve kritike su dosta dobre, a pojedinci kažu da je We Are Still Here uznemirujuć i strašan film. Živi bili pa vidjeli! Film će se vrlo vjerojatno pojaviti na VOD platformama tijekom ljeta, ali o točnom datumu ćemo Vas naknadno obavijestiti.

We Are Still Here poster

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

After their teenage son is killed in a car crash, Paul (Andrew Sensenig) and Anne (Barbara Crampton) move to the quiet New England countryside to try to start a new life for themselves. But the grieving couple unknowingly becomes the prey of a family of vengeful spirits that reside in their new home, and before long they discover that the seemingly peaceful town they’ve moved into is hiding a terrifyingly dark secret. Now they must find a way to overcome their sorrow and fight back against both the living and dead as the malicious ghosts threaten to pull their souls – and the soul of their lost son – into hell with them.

SLIKE

0 1 2 3

2 replies »

  1. Ovo deluje super.Volim niskobudzetne horore,cesto izvuku ono najbolje;nema efekata,nema poznatih glumaca,pa se baziraju na ono sto bi svaki trebao da ima-istinski strah.Muzika je odlicna.

    • Je, slažem s.e..nedostatak financija ponekad iz filmaša izvuče ono najbolje, kreativnost! 🙂
      Kao što rekoh u tekstu, prve kritike sa South by Southwest Film Festivala su navodno dosta dobre, pa se nadam da su istinite…vidjet ćemo kad izađe film 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.