Azija

Tuyul: Part 1 (2015)

Za trudnice je uvijek najbolje da se klone stresa i teških (ili bilo kakvih) poslova te da se što više odmaraju kako bi na taj naći (za)štitile svoje još nerođeno dijete i izbjegle nekakve neželjene komplikacije i(li) ozljede. Većina žena se drži toga i u konačnici sve bude uredu. A vjerojatno bi isti slučaj bio i sa junakinjom Indonezijskog horora Tuyul: Part 1 redatelja i ko-scenarista Billya Christiana da se u život nje i njezinog supruga nije umiješalo misteriozno opasno biće koje vreba iz mraka.
Tuyul: Part 1 nam donosi priču o Indonezijskom urbanom mitskom demonu Tuyulu. Kada se Daniel i njegova trudna supruga Mia dosele u staru kuću koju su naslijedili od Mijine majke, njihov život se polako počne pretvarati u pakao. Posebice nakon što Daniel čisteći kuću na tavanu ispod dasaka pronađe sakrivenu misterioznu bočicu koju otvori. Naime, ta bočica je dom opasnog mitološkoga bića/demona koje će ugroziti Danijelov i Mijin život, ali i život njihovog još nerođenog djeteta.
S obzirom da film nosi podnaslov “Part 1” za očekivati je da će uslijediti i nastavak. Ali o tom nastavku za sada još nema riječi. U glavnim ulogama ovog niskobudžetnog azijskog hororca su Dinda KanyadewiGandhi FernandoCitra PrimaIngrid WidjanarkoKarina NadilaTopan Dicky, te Dini Vitri.  Indonezijska premijera filma Tuyul: Part 1 se održala 09. ožujka 2015.

Tuyul poster Tuyul poster2

IMDB

Official site

TRAILER

 

RADNJA

TUYUL (Toyol in English) tells a reimagined story about the Indonesian urban mythical spirit. Husband and Wife, Daniel (Gandhi Fernando) and Mia (Dinda Kanya Dewi) moves to an old house given by Mia’s mother after she passed away.
Daniel is the one that insists they move to her old house to saves up some money before the birth of their first born while he’ll be working on his job at a tea plantation project. After cleaning up one of the rooms, Daniel finds a bottle hidden mysteriously underneath the broken wooden floor. The empty bottle might be a home to a scary creature that could potentially put Daniel, Mia, and their unborn child in danger.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.