Akcija

SPL 2: Rise of Wong Po aka SPL 2: A Time for Consequences (2015)

Ako je suditi po imdb stranici Tonya Jaa, 2015. bi definitivno mogla biti njegova godina! Naime čovjek ima u najavi čak tri naslova za ovu godinu! Najzvučniji i najpoznatiji među njima je svakako Furious 7, sedmi nastavak popularne i uspješne over the top franšize u  kojoj će Jaa doduše odigrati manju, ali zasigurno efektnu ulogu. Tu je zatim i nezavisna akcijska triler drama Skin Trade u kojoj se Jaa pojavljuje zajedno sa cijelom hrpom poznatih imena kao što su Dolph LundgrenRon PerlmanMichael Jai White, Peter Weller te Cary-Hiroyuki Tagawa. I na kraju tu je SPL 2: A Time for Consequences, prequel hvaljenog filma SPL: Kill Zone kojim se 2005. proslavio Donnie Yen.
Ovaj prequel koji je režirao Pou-Soi Cheang je radnjom smješten u vrijeme prije događaja iz prvog filma, ali se u njemu neće pojaviti Donnie Yen. No pojavit će se neki drugi glumci iz originala, ali o njima malo kasnije. SPL 2: A Time for Consequences nam donosi priču o opakom policajcu Kitu koji tijekom tajnog zadatka uhiti lokalnog gangstera Honga. No, Hongovi ljudi ga ubrzo uhvate te se Kit probudi u tajlandskom zatvoru gdje ga čeka doživotna kazna! Istovremeno Hong pokuša sklopiti dogovor sa Kitovim nadzornikom Wahov u zamjenu za slobodu, ali ne uspije. Ali zato Wah uspije pronaći Kita u tajlandu i uvjeriti novog zatvorskog čuvara Chaia da mu pomogne izvući Kita jer je on jedan od rijetkih koji može spasiti djevojčicu koja boluje od leukemije. U među vremenu Hong bježi iz zatvora i uputi se u Tajland i naredi Kitovo ubojstvo. Kada Kit sazna za Hongovo bjekstvo iz zatvora, odluči da će ga pod svaku cijenu privesti pred lice pravde!
Kao što sam spomenuo ranije, Donnie Yen se na žalost ne pojavljuje u ovom pred-nastavku, no zato svoje uloge iz originala ponavljaju Simon YamJacky Wu, te Sammo Kam-Bo Hung! A društvo im izuzev Tonya još čine Andy OnLouis KooFrancis NgKen LoAndrew Ng, te Kiki Yeung. Valja spomenuti kako se Jacky Wu tijekom snimanja ovog filma nekoliko puta ozlijedio, i to do te mjere da je nakon završetka snimanja morao ići na operaciju sa obje noge, što ga je umalo stajalo daljnje karijere, a što samo govori u prilog koliko su intenzivne i opasne bile borilačke scene koje su snimali. Na sreću, oporavio se  bez posljedica. Kineska premijera filma SPL 2: A Time for Consequences je zakazana za 18. lipnja 2015.

kinopoisk.ru SPL 2 poster2 SPL 2 poster3 SPL 2 poster4 SPL 2 poster5 SPL 2 poster6 SPL 2 poster7 SPL 2 poster SPL 2 poster2 SPL 2 poster3 SPL 2 poster4 SPL 2 poster5 SPL 2 poster6 SPL 2 poster7 SPL 2 poster8 SPL2_Poster_27x38_rev_outlined Print

IMDB

TRAILER1

 

TRAILER2

 

TRAILER3

 

RADNJA

After busting a local gangster Hong in an undercover operation, hard-boiled cop Kit is captured by Hong’s men and wakes up in jail in Thailand facing a life sentence. While in police custody, Hong strikes a deal with Kit’s supervisor Wah to trade his freedom for Kit’s. Wah traces Kit to Thailand and manages to convince to new prison guard Chai to help save Kit because Kit is one of the few eligible bone marrow donors who can save Chai’s daughter, who’s suffering from leukemia. Hong breaks out of jail and flees to Thailand and order Kit’s executive. When Kit learns of Hong’s jailbreak, he’s determined to bring him to justice.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 1 kinopoisk.ru 3 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

3 replies »

    • Je…cool je lik! Jedno vrijeme je malo zapeo, i nakon osrednjih (ako ne i loših) Ong Bak nastavaka činilo se da ne bude više ništa od njega…ali evo, vraća se sad polako!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.