Aliens

The Quiet Hour (2014)

Kada je riječ o filmovima koji se bave invazijom vanzemaljaca na našu planetu, obično u takvim naslovima alieni budu prikazani kao zli osvajači koji žele pod svaku cijenu istrijebiti čovječanstvo i osvojiti našu planetu, te oni budu naš glavni i jedini neprijatelj. Ali u trenucima očaja i straha često se pokaže da je najveći neprijatelj čovjeku zapravo sam čovjek. Kao što kaže onda stara poslovica, “čovjek je čovjeku vuk” i kad za gusti i kad dođe trenutak da je “svatko za sebe”, sve što gotovo svaki pojedinac želi je spasiti vlastitu kožu, makar to značilo smrt drugih ljudi.
Nezavisna SF triler drama The Quiet Hour koja je snimljena u ko-produkciji Velike Britanije i Irske po palicom redateljice i scenaristice Stéphanie Joalland se bavi upravo takvom pričom. Radnja filma The Quiet Hour je smještena u post-apokaliptičnu budućnost, u vrijeme nakon što su izvanzemaljci pokorili Zemlju. Ljudska rasa je gotov istrijebljena a  izvanzemaljski strojevi koji ubiru prirodne resurse planeta nemilosrdno ubijaju preostale preživjele stanovnike koji se sakrivaju u udaljenim šumama i selima. Jedna od njih je i 19-godišnja Sarah Connolly koja zajedno sa svojim slijepim bratom blizancem živi na farmi svojih roditelja gdje ih solarne ploče uspješno štite od vanzemaljaca. Ali kada se pojavi banda koja želi preuzeti farmu, Sarah i njezin brat će se naći u velikoj opasnosti. Ako se Sara odupre bandi i ne uspije se obraniti, mogla bi izgubiti sklonište i hranu, ali i život! No isto ju čeka ako im samo prepusti farmu bez borbe.
The Quiet Hour je snimljen sa limitiranim budžetom na lokacijama u Irskoj, a u glavnim ulogama su Dakota Blue RichardsKarl DaviesBrigitte MillarJack McMullenLiam O’BrienZeb MooreJames Browne, te Paul Flanagan. Film je do sada bio prikazan na nekoliko filmskih festivala (npr. Raindance Film Festival, Evolution International Film Festival, Sofia International Film Festival, itd.) gdje je čak zaradio i par nominacija. A tijekom 2015. će se pojaviti i na DVD-u u distribuciji kompanije Vision Films. O točnom datumu ćemo vas obavijestiti naknadno.

The Quiet Hour poster The Quiet Hour poster2

IMDB

Official site

Officiail Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

CLIP1

 

CLIP2

 

RADNJA

Humans are few and far between since Earth was invaded by unseen extraterrestrial machines that harvest the planet’s natural resources and relentlessly kill its inhabitants. In a remote part of the countryside, where starved humans have become as dangerous as the alien machines hovering in the sky, a feisty 19 year old girl, Sarah Connolly, sets out on a desperate attempt to fight back a group of bandits and defend her parents’ farm, their remaining livestock, and the solar panels that keep them safe from extraterrestrials. If she doesn’t succeed, she will lose her only source of food and shelter; but if she resists, she and her helpless blind sibling will be killed. And if the mysterious intruder dressed like a soldier who claims he can help them turns out to be a liar, then the enemy may already be in the house.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.