Drama

Villmark 2 aka Villmark Asylum aka Dark Woods 2 (2015)

Stari napušteni sanatorij smješten negdje u šumi Bogu iza nogu, izoliran od ostatka civilizacije. Kada radnju nekog (horor) filma smjestite na takvu lokaciju, te u mix dodate misteriju i mračnu prošlost tog mjesta, za očekivati je da će likovi koji se nađu tamo svi redom smrtno stradati, i to vrlo vjerojatno na mnogobrojne bolne i ekstremne načine. A po svemu sudeći, Norveški horor triler Villmark 2 redatelja i scenarista Påla Øiea ni najmanje ne bježi od takvih očekivanja i pretpostavki.
Villmark 2 je nastavak filma Villmark koji je snimljen prije punih 12 godina, a kojega je također napisao i režirao spomenuti Øie. Radnja nastavka je kao što je već spomenuto na početku smještena u stari napušteni sanatorij koji se nalazi u nekoj izoliranoj šumi. Jedina osoba koja još uvijek živi tu je ostarjeli domar koji je tu kako bi osigurao da nitko uđe u tu stari, oronulu i opasnu zgradu koju vlasti uskoro namjeravaju srušiti. Ali prije rušenja pet radnika dolazi sa zadatkom da pretraže zgradu zbog mogućeg opasnog otpada. Više od 300 soba i kilometara cjevovoda moraju biti pretraženi u samo tri dana! Ali kada nalete na zastrašujuću tajnu iz prošlosti koju zgrada krije, oni ubrzo shvate da njihov zadatak obuhvaća mnogo više od samo potrage za azbestom i živom!
U nastavak je uloženo nešto više novaca, točnije 10 milijuna Norveških kruna, dok je prvi film snimljen sa budžetom od 6,5 milijuna Norveških kruna. S obzirom da je nastavak tematski drugačiji od prvog filma i navodno se ne nadovezuje na njega, glumačku ekipu čine posve nova imena. Primjerice Ellen Dorrit PetersenAnders Baasmo ChristiansenBaard OweMads Sjøgård PettersenTomas NorströmÉva Magyar, te Renate Reinsve. Norveška premijera filma Villmark 2 će se održati 09. listopada 2015.

Villmark 2 poster Villmark 2 poster Villmark2 poster3 11220835_10153631143609907_5987505498910717462_n

IMDB

Official Facebook Page

TEASER

TRAILER

RADNJA

An old sanatorium is deteriorating in an isolated forest in the mountains. The elderly janitor is still living there to ensure that no one access the dangerous building. Five contract workers have taken on the task of tracking the huge building for hazardous waste before it’s demolished. Over 300 rooms and kilometres of pipelines have to be screened in three days. They realize that the job is more than a search for asbestos and mercury when they encounter the building’s frightening past. Water is gushing from the old pipes, and brings the work to a halt. An attempt to close the water intake leads them to the dark cellar, where they discover the horrible secrets from the sanatorium’s past.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.