Biografski film

The 33 aka Los 33 (2015)

Sjećate li se možda onog dramatičnog, neizvjesnog i umalo tragičnog događaja iz 2010. godine kada je trideset i troje Čileanskih rudara ostalo zatočeno ispod zemlje nakon što se rudnik urušio!? Cijela drama je trajala punih dva mjeseca, točnije 68 dana koliko su rudari proveli ispod zemlje, a oči cijeloga svijeta su tada bila pratila zbivanja u Čileu. Na svu sreću cijela situacija završila sa pozitivnim ishodom, te je svih trideset i troje rudara uspješno izvučeno iz rudnika.
Morate priznati da sve skupa naprosto vršiti za filmskom adaptacijom koja nam i stiže ove godine. Riječ je o drami The 33 koja je snimljena u ko-produkciji Čilea i SAD-a pod redateljskom palicom Patricie Riggen. Film je dakle baziran na prethodno spomenutim istinitim događajima, te osim događaja koji su se zbivali u rudniku tih 68 dana prati živote pojedinih rudara, prvenstveno 54-godišnjeg Luisa Urzua koji je bio nadzornik smjene i čovjek koji je prvi uspostavio kontakt s ljudima na površini, te navodno čovjek koji je na okupu držao ostale rudare.
Njega će u ovoj filmskoj adaptaciji odigrati Lou Diamond Phillips, a društvo će mu praviti Antonio Banderas u ulozi rudara Maria Sepulveda. Ostatak glumačke ekipe čine Cote de Pablo (koju znamo po ulozi Zive u TV seriji “NCIS”), zatim Rodrigo SantoroJuliette BinocheJames BrolinGabriel ByrneKate del CastilloJacob VargasNaomi ScottBob GuntonMario Casas, te još mnogi, mnogi drugi.
Inače ovo nije prvi film baziran na spomenutom događaju, te je već iste godine kada se ova nesreća dogodila snimljen film Los 33 de San José. A u najavi je još jedan verzija, također pod naslovom Los 33, u režiji Rodrigo Ortuzara Lyncha.
Čileanska premijera ovoga filma je zakazana za 06. kolovoz 2015.

Los 33 poster thirty_three_xlg 

IMDB

TRAILER

RADNJA

Based on the real-life event, when a gold and copper mine collapses, it traps 33 miners underground for 69 days.

SLIKE

1 2 3 4

2 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.