Akcija

Online Kino – Polis (2014)

S razvojem novih tehnologija filmsko stvaralaštvo je postalo dostupno gotov svima. Ne trebaju Vam više ogromni milijuni i kamioni skupe opreme da bi ste snimili neki vizualno atraktivni film (spektakl)! Dovoljno je samo da imate dobru kameru, dobru rasvjetu, dobro računalo, te da raspolažete znanjem u raznoraznim programima za post-produkciju, počevši od onih za montažu pa sve do onih za CGI efekte i color korekciju. A jedan of filmaša koji ima i zna sve to je i Steven Ilous, inače supervizor vizualnih efekata koji je između ostaloga radio i na nekim velikim i poznatim filmovima kao što su WatchmenThe Matrix Revolutions, te The Matrix Reloaded.
Ali dok se ne bavi specijalnim efektima na velikim filmovima, čovjek piše i režira svoje kratke uratke, koje ujedno i producira i montira. A jedna od tih uradaka je i kratkometražni SF triler Polis koji je radnjom smješten u daleku budućnost. Polis je priča o Davidu Porteru, mladom telepatu čija potraga za majkom postane prijetnja utopijskom društvu koje sakriva užasavajuću tajnu.
Film traje nekih 8 minuta te je snimljen sa budžetom od svega 20 tisuća $. Stilom i izgledom Polis ne zaostane nimalo za nekim sličnim a mnogo skupljim dugometražnim uradcima, kao primjerice filmom Oblivion na kojega vizualno dosta slični. No, glavni problem filma leži u priči koja u biti postane zanimljiva tek kada film završi. Što će reći da je glavni adut Polisa vizualna atrakcija. Ako nemate problema sa time, pogledajte Polis u cijelosti na linku ispod.
U glavnim ulogama su Joni BovillMark KellyJennifer MarshallDileep Rao, te Parker Young. A sad klik na film i nadam se da će Vam se svidjeti, ili da će Vas barem inspirirati da i sami napravite nešto svoje.

Polis poster Polis poster2 Polis poster3

IMDB

Official Facebook Page

RADNJA

Set in the distant future, POLIS is a sci-fi thriller about David Porter, a young telepath whose search for his mother threatens to uncover a utopian society’s horrifying secrets.

WATCH MOVIE

 

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.