Akcija

Survivor (2015)

Survivivor Teaser Poster Survivor poster Survivor poster2 Survivor poster4 Survivor poster5

IMDb

Official site

Trailer

 

Pročitao sam negdje jednu zanimljivu trivijalnu glupost; naime, Pierce Brosnan je bio ugovorom vezan da dokle god snima Bond filmove ne smije nositi odijela u nekom drugom naslovu. Što je, priznajte, jednostavno urnebesno. Pa, stari Pierce je završio s Bondom i bio je to ružan razlaz, opalio je dvije-tri iskrene prema producentima koji su ga zamijenili bez da su ga o tome uopće i obavijestili (navodno je doznao preko nekih novina) i, koliko god da su Bond filmovi s njime bili dobri, svemu lijepom dođe kraj. No, Pierce baš i ne odustaje od akcije samo tako, a čak smije nositi i odijela, ako je suditi po traileru njegovog novog uratka. I odlučio je malo zamijeniti strane, odglumiti negativca, pa da se zna kako može i to izvesti. I, kako stvari stoje, čini se da je Pierce odlučio pokazati svima koji su ga otpisali da se još uvijek može nositi s mlađom gardom akcijskih junaka jer je nedavno snimio i The Novembar Man, gledljiv, pomalo siromašan sadržajem film, ali kojeg je spasila upravo njegova pojava, a osim ovog naslova, ima još jedan u planu, No Escape, o kojem će biti još riječi na ovim stranicama. Kako stvari stoje, stari Pierce bi 2015. mogao lijepo zaokružiti s par naslova, a kako su svi oni snimljeni uglavnom za sitnu lovu, u ovom slučaju 20 milijuna plafon, nije baš nerealno za očekivati i da zarade koji milijunček u distribuciji. No, to su već razmišljanja o budućnosti, idemo malo o trenutačnom projektu.
Dakle, ovdje će snage odmjeriti Milla Jovovich i Brosnan osobno. Ona je engleski tajni agent koji mora spriječiti teroristički napad na New York (jadan taj grad) ali ujedno mora i bježati jer je opružena (lažno, naravno) da je napravila neke druge zločine. Također, za petama joj je opasni profesionalni ubojica koji ima samo jedan zadatak; da je likvidira po kratkom postupku, čime igra mačke i miša može započeti. No, derivat Bond filmova, serije 24, malo Bournea, pa čak se i tragovi hita Angeline Jolie, Salt, mogu pronaći u sadržaju i sve je to istina, priča zvuči poprilično rutinski napisana i teško naoružana klišejima. Ipak, po traileru bi nas mogla očekivati poprilično zabavna stvar; Brosnan kao negativac prolazi (iako ima taj profi Bond pogled) Milla je poznata po mlaćenju drugih ljudi, a podršku im pravi poznat i realno rečeno, kvalitetan cast sačinjen od Roberta Fostera, Angelle Basset, Dylana McDermotta, Jamesa D’Arcya te Emme Thompson. Ako vam to nije dovoljno, možda vam se svidi podatak da je film režirao James McTeigue, čovjek koji je na velike ekrane donio V for Vendetta (čiji izgled sad bezočnu kradu Anonymusi). Kad se sve stavi na jednu hrpu, stvar bi mogla i upaliti, ali vidjet ćemo koliko u tome istine kad film bude pušten u američku distribuciju, 29. svibnja.

1 2 3 4 8 9 10 8

2 replies »

  1. Ma Pierce je faca, iako mu fali malo stasitosti barem u Bondovima, ali je po meni bio dostojan bond…Craig je više nova vrsta bonda, pumped up u Statham stilu:)

    • Ma Pierce je zakon…posebno mi se dobar čini u ovakvim ulogama gdi igra negativce. A i super mi je kako se sprda na svoj račun (akcijske zvijezde)….

      A kaj se Bonda tiče…on je meni bio super kao Bond…a i Craig mi je i više nego drag, iako sam priznajem bio među onima koji su ga popljuvali kada je bio izabran. Ali on mi je nekako najbliži Conneryu…onako grub, markantan i pomalo arogantan, a opet bad ass Bond…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.