Drama

Dark Was the Night (2014)

Strah je iskonski ljudski osjećaj koji nas prati od malih nogu. Dok smo klinci bojimo se mraka, čudovišta ispod kreveta (ili iz ormara) i batina koje ćemo dobiti od roditelja kada napravimo neku nepodopštinu. A kad postanemo zreli i odrasli ljudi shvatimo da sa ne trebamo više bojati mraka i čudovišta (pa čak ni roditelja), ali se pojave se neki drugi strahovi, npr. strah od neimaštine, strah od opake bolesti ili pak strah od smrti. Ali glavni junaci nezavisnog misterioznog horor trilera Dark Was the Night redatelja Jacka Hellera će se unatoč svojim vjerovanjima morati suočiti sa sumnjama i strahovima da iz mraka vreba nešto što nije sa ovoga svijeta.
Radnja filma Dark Was the Night je smještena u mali ruralni gradić Maiden Woods gdje se šerif Paul Shields i njegov zamjenik moraju suočiti sa izoliranom i prijetećom tajanstvenom silom koja se pojavi u okolnim šumama i počne unositi nemir među građane.
Film je navodno baziran na istinitom događaju koji se dogodio u Engleskoj davne 1855. a koji je poznat pod imenom The Devil’s Footprints. Tada su se naime nakon cijelo noće snažne snježne mećave u snijegu pojavili abnormalno veliki tragovi kopita koji su se protezali na površini od 100-injak kilometara i neobjašnjivo su prelazili sve zapreke koje su se našle pred njima. Scenarist Tyler Hisel je doduše svoju priču odlučio smjestiti u moderno okruženje.
U glavnim ulogama su Kevin Durand i Lukas Haas, a ostatak glumačke ekipe čine Steve AgeeNick DamiciHeath FreemanSabina GadeckiBianca Kajlich, te još mnogi drugi. Dark Was the Night je premijerno prikazan 16. listopada 2014. na Screamfest Horror Film Festivalu gdje su ga popratile jako dobre kritike, a osvojio je i dvije nagrade za najbolje efekte. Službena limitirana kino i VOD premijera u Americi će se pak održati 24. srpnja 2015.

Dark Was the Night Dark Was the Night2 Dark-Was-The-Night-poster4 Dark Was the Night3

IMDB 

Official site

Official Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

Isolated and threatened, a mysterious force hidden within the trees outside the small town of Maiden Woods, strikes fear in the townspeople as Sheriff Paul Shields attempts to overcome the demons of his past while protecting those that he loves.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.