Akcija

Anacleto: Agente secreto aka Anacleto, Secret Agent aka Spy Game (2015)

Sa svojih 50 godina postojanja i čak 23 filma iza sebe (i sa 24. u nastajanju), James Bond je bez premca besmrtna kultna filmska ikona koja je ostavila neizbrisiv trag u povijesti filma. Bond je svoju filmsku povijest započeo kao opaki špijun i markantni neumorni ženskaroš kojega svaka žena želi u svom krevetu, dok muškarci pak žele biti poput njega. Ali zbog silnog pretjerivanja i neozbiljnosti tih filmova, u tih 50-ak godina postojanja Bond je iz figure idealnog macho muškarca evoluirao u svojevrsnu parodiju macho muškarca.
I dok je se u novije vrijeme producentica Barbara Broccoli odlučila odmaknuti Bonda od takvog imidža i smjestiti ga u neki realističniji i mračniji svijet, neki drugi filmaši inspiraciju za svoje uratke radije traže u tom komičnije i pretjeranom aspektu Bond filmova, pa na ovaj ili onaj način pokušavaju odati homage i(li) parodirati, kako Bonda tako i špijunski pod-žanr generalno. Jedan od novijih naslova takvog tipa je zasigurno i Kingsman: The Secret Service redatelja Matthewa Vaughna. A tu su i neizostavni i nezaboravni Austin Powers: International Man of Mystery, ili pak Johnny English. A toj skupini će se uskoro pridružiti i Španjolska akcijska špijunska komedija Anacleto: Agente secreto redatelja Javiera Ruiza CalderaAnacleto: Agente secreto je zapravo ekranizacija istoimenoga stripa kojega je 1964. osmislio Manuel Vázquez, a kojega pojedinci opisuju kao Španjolsku inačicu Austin Powersa, odnosno kao parodiju Jamesa Bonda.
U filmu tako pratimo Adolfoa, mladića koji prolazi kroz teško razdoblje u svom životu. Naime, nedavno ga je ostavila djevojka jer smatra da je on čovjek bez ambicija, a da situacija bude još gora, na njega se namjerio i opasni kriminalac Vázquez koji je upravo pobjegao iz zatvora. U cijelom tom metežu Adofo još otkriva da njegov otac, s kojim se nikada nije pretjerano slagao, živi dvostrukim životom. On naime nije samo seoski mesar kao što je Adolfo mislio, već Anacleto, tajni agent koji je prije 30 godina uhvatio Vázqueza i bacio ga u zatvor. Kako bi preživio Vázquezovu osvetu i pokušao osvojiti natrag svoju djevojku, Adolfo će morati izaći iz svoje zone udobnosti i surađivati sa svojim ocem, a to neće biti lak zadatak.
U glavnim ulogama su Imanol Arias i Quim Gutiérrez, a tu su još Rossy de PalmaCarlos ArecesAlexandra JiménezEduardo GómezEmilio Gutiérrez Caba, te još mnogi drugi. Španjolska premijera filma Anacleto: Agente secreto će se održati 04. rujna 2015.

Anacleto Agente Secreto poster Anacleto Agente Secreto poster2 Anacleto-Agente-secreto_poster Anacleto Agente Secreto poster3

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

TRAILER3

 

TV Spot1

 

TV Spot2

 

CLIP1

 

CLIP2

 

CLIP3

 

RADNJA

Adolfo is going through a rough patch. Not only does his girlfriend leave him for being a guy with no ambition who works in a security company, also he becomes the objective of Vázquez, a dangerous criminal who just escaped prison. It’s then that he discovers that his father has a double identity. He’s not the sausage maker living out in the countryside that Adolfo always thought he was. He’s Anacleto, a secret agent in a slump and the man who locked Vázquez away thirty years ago. Adolfo will have to venture out of his comfort zone and work with his father, the person he gets along with least in the world, in order to survive Vázquez’s vengeance and try to win his girlfriend back.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.