Akcija

DxM (2016)

Sa razvojem novih tehnologija razvija se i medicina. Ljudi, a prvenstveno znanstvenici teže k tome da poboljšaju životni standard ljudske rase i da pronađu lijekove za neizlječive smrtonosne bolesti kao što su primjerice sida i rak, dvije bolesti koje vrlo vjerojatno odnose najviše ljudskih života. A tu su i mnoge druge bolesti kojima se bave, kao i neki ekstremni, pa čak i bizarni medicinski slučajevi o kojima se priča. Primjerice nedavno se po raznoraznim portalima pojavila vijest kako će se izvjesi Valerij Spiridonov podvrgnuti operaciji transplantacije glave! Naime Valerij je nepokretan i kroz narednih par godina mu prijeti sigurna smrt, pa u ovom ekstremnom zahvatu koji zvuči kao iz nekog SF/horor filma vidi svoju jedinu šansu za spas.
Napredna medicina, koja doduše ne uključuje ovakve ekstremne operacije, ali se bavi liječenjem nepokretne osobe i prijenosom svijesti iz jedne u drugu osobu, je tema Austrijskog SF trilera DxM redatelja Andrewa Gotha. U filmu pratimo skupinu mladih studenata koji odluče sudjelovati u sklopu zaklade za kvantnu znanost poznatu pod imenom DxM. Svatko od njih se bavi različitom disciplinom i temom, od kvantne biologije pa do bio-inženjeringa, a zajedno rade na projektu da razviju proces kojim se može zaobići ljudski živčani sustav i tako stvoriti bežičnu neuronsku mrežu. Njihov cilj je vratiti mobilnost Voltaireu, svjetski poznatom slobodnom trkaču koji je slomio vrat u jednoj nesreći i ostao nepokretan. Ali tijekom svojih istraživanja tim otkrije nešto više. Naime, njihova bežična neuronska mreža, ako je spojen preko kvantnog računala, ne samo da može prenijeti motoričke sposobnosti iz jednog mozga u jedno tijelo, već između više različitih mozgova u više različitim tijelima. Ukratko, oni su stvorili prvi shareware ljudskih motoričkih sposobnosti. Ali kako to obično biva, njihova tehnologija će doći u krive ruke pod prijetnjom da će postati sredstvo za masovnu kontrolu.
Za one koji su se možda pitali što konkretno znači naslov DxM (osim što je to ime zaklade za koju rade glavni junaci), riječ je o skraćenici za Deus Ex Machina. Film je snimljen sa budžetom od 15 milijuna £ na lokacijama u Austriji i Rumunjskoj, a u jednoj od glavnih uloga se pojavljuje i Sam Neill. Izuzev njega tu su još Melia KreilingAntonia Campbell-HughesDominique TipperTom PayneJulian BleachOliver StarkRyan Doyle, te Srpski glumac Predrag Bjelac. Premijera filma DxM će se održati tek 2016., tako da točan datum još nije poznat. Ali bez brige, obavijestiti ćemo vas o tome.

DxM poster DxM poster2

IMDB

TRAILER

 

RADNJA

A group of young students attend a quantum science foundation known as DxM. They each study different disciplines, from quantum biology to bio-engineering but together, they are working on a group project — to develop a process that can bypass the human nervous system and so create a wireless neural network. Their aim is to restore mobility to Voltaire, a world-class free runner who broke his neck in an accident. Whilst pursuing this goal, our team discover something more. This wireless neural network, if connected via a quantum computer, can transfer motor skills from not just one brain to one body, but between different brains to different bodies. In short, they have created the first shareware for human motor skills.

They freely spread this technology, believing it to be a first step towards a new equality. But as the mysterious past of one of their group is revealed, dark forces emerge that threaten to subvert this technology into a means of mass-control.

SLIKE

1 (22) 1 (21) 1 (20) 1 (19) 1 (18) 1 (17) 1 (16) 1 (15) 1 (14) 1 (13) 1 (12) 1 (11) 1 (10) 1 (9) 1 (8) 1 (7) 1 (6) 1 (5) 1 (4) 1 (3)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.