Avanturistički film

Cop Car (2015)

Ne znam za Vas, ali najveća i najskuplja stvar koju sam ja ikada ukrao u svom djetinjstvu je bila Chunga Lunga žvaka koja je u to vrijeme koštala nekih 50 lipa. Ili možda kunu, nisam više siguran, no to je definitivno bio moj najveći kriminalni doseg u životu. A slično je bio i sa ostalim mojim vršnjacima. Doduše, neki su znali ukrasti i koju čokoladu ili neki drugi slatkiš, no rijetko tko je otišao dalje od toga. Doduše, znao sam jednog dečka koji je u par navrata ukrao i video-igrice za PC, ali ne vjerujem da je ikada ukrao nešto veće i skuplje od toga, kao recimo auto. A upravo će se ukradeni auto, i još k tome policijski auto, naći u centru pažnje nezavisnog trilera Cop Car redatelja i ko-scenarista Jon Watts (također je režirao je i napisao hororac Clown koji je pak producirao Eli Roth.
Cop Car je priča o dva klinca, tj. dva desetogodišnjaka koji pronađu naizgled napušteni policijski auto pored jednog polja. pa se odluče malo provozati njime i ubiti slobodno vrijeme. Ali situacija se ubrzo zakomplicira kada lokalni šerif krene u potragu za svojim nestalim autom kojega želi nazad pod svaku cijenu. Klinci se ubrzo nađu u središtu opasne igre miša i mačke, a jedini izlaz iz te situacije vide u tome da stisnu papučicu gasa koliko god jako mogu i pobjegnu što dalje.
Uloga šerifa koji muku mući sa klincima ali i nekim opasnim ljudima koji njemu pušu za vratom je pripala Kevinu Baconu, a ostatak glumačke ekipe čine Shea WhighamCamryn ManheimJames Freedson-Jackson i Hays Wellford. Cop car je do sada bio prikazan na dva festivala, Sundance Film Festivalu i San Francisco International Film Festivalu, a oni koji su ga imali prilike pogledati tamo imaju za film uglavnom riječi hvale, te ga uspoređuju sa filmovima braće Coen i kompanije Amblin Entertainment (E.T. the Extra-TerrestrialThe Goonies, itd.). Službena američka premijera ovoga filma je zakazana za 07. kolovoza 2015.

Cop Car poster Cop Car poster2

IMDB

TRAILER

 

TEASER CLIP

 

RADNJA

A pair of ten-year-olds find an abandoned cop car in a field. When they take it for a joyride, it seems like they could kill themselves at any moment. But things only get worse when the small town sheriff goes looking for his missing car. The kids find themselves in the center of a deadly game of cat and mouse they don’t understand and the only way out is to go as fast as their cop car can take them.

SLIKE

1 1b2 1b3 1b 1c 2 3

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.