Akcija

Online Kino – Kung Fury (2015)

I dok kinima vladaju super-heroji i ostali šareni kompjutorski blockbusteri koji mlate ogromnu lovu, filmske osamdesete se itekako vraćaju u modu u nezavisnoj produkciji i nisu bile toliko popularne…pa…od 80-ih! The GuestIt FollowsCold in JulyPing Pong SummerTurbo KidZombie HunterWolf CopDrive, pa čak i mega popularni John Wick samo su neki od filmova snimljenih unazad par godina koji su prigrlili stil i zvuk 80-ih i popularizirali ga ponovno među današnjom publikom, i vrlo je vjerojatno da taj trend neće pasti u zaborav tako brzo.
A za to će se definitivno pobrinuti i Kung Fury redatelja, scenarista, producenta i glavnog glumca Davida Sandberga. Naime, kratkometražna akcijska fantasy SF komedija Kung Fury je ultimativna posveta 80-ima u svakom mogućem pogledu! Još od kako se krajem 2013. na internetu pojavio kratki trailer kojega je Sandberg snimio za neki 5,000 $ svog novca sa svojim prijateljima, Kung Fury ne prestaje plijeniti pažnjom. Na temelju tog ultra popularnog trailera koji se takoreći preko noći proširio internetom i u manje od 24 stara stekao nevjerojatnu popularnost, Sandberg je pokrenuo Kickstarter kampanju sa namjerom da sakupi 200,000 $ kako bi snimio kartkometražnu 30-minutnu verziju filma Kung Fury. Na sveopće iznenađenje mnogih, a vjerujem i samog Sandberga, cifra od 200 000 $ je skupljena u rekordno kratkom vremenu, i ne samo to, zadana cifra je premašena te je krajem siječnja 2014. dosegla finalnih 630,019 $. Potaknut takvim nevjerojatnim uspjehom i zanimanjem za Kung Fury, Sandberg je čak pokušao napraviti korak dalje te je podigao cifru sa zadanih 200,000 na milijuna $, u nadi da snimi dugometražni film. Kada na žalost ipak nije dosegnuo cifru od milijuna $, odlučio je da će se ipak držati 30-minutne forme.
Kao što to već vrlo vjerojatno znate, Kung Fury je priča o odmetnutom istoimenom policajcu iz Miami koji krene na put kroz vrijeme kako bi stigao u Nazi Njemačku i ubio Adolfa Hitlera i tako osvetio smrt svog prijatelja koji je umro od ruke nacističkoga vođe. Ali zbog pogreške u vremenskom stroju on otputuje malo predaleko, točnije u vrijeme Vikinga! Ali uz pomoćvikinške ratnice i vikinškog Boga Thora, Kung Gury će ipak nastaviti svoj put kroz vrijeme kako bi se sukobio sa Hitlerom i okončao Treći Reich jednom zauvijek.
Film je u cijelosti snimljen pred green screenom u Sandbergovom uredu u  Umeåu u Švedskoj, te su brojni animatori i stručnjaci za specijalne efekte iz cijeloga svijeta angažirani kako bi dovršili i ispeglali film. Mnogi od njih su se dobrovoljno ponudili za rad na Kung Furyu. A mnogo pažnje je stavljeno u izradu popratnog, tj. reklamnog materijala za film. Tako je primjerice old school plakat za film ručno nacrtao Andreas Bennwik, ilustrator iz Švedske koji se i više nego očito inspirirao likom i dijelom Drewa Struzana. Dizajn za majice koje se već mogu naručiti na Kung Fury stranici je pak nacrtala ilustratorica Maria Björnbom-Öberg, također iz Švedske. A povrh svega toga, ekipa je angažirala ni više ni manje nego Davida Hasselhoffa koji je za potrebe promocije filma napravio, otpjevao i odglumio u spotu za pjesmu True Survivor. To će ujedno biti vodeća stvar na soundracku kojega je u cijelosti skladao Švedski Synthwave umjetnik Lost Years and Mitch Murder.
Kao što sam već spomenuo ranije, Sandberg osobno igra glavnu/naslovnu ulogu, a osim njega u filmu još nastupaju Leopold NilssonSteven ChewErik HörnqvistEleni YoungHelene AhlsonPer-Henrik ArvidiusEos Karlsson, te David Hasselhoff kao Hoff 9000, Andreas Cahling kao Thor, i Jorma Taccone kao Hitler a.k.a. Kung Führer.
Kung Fury je premijerno prikazan sredinom svibnja na Cannes Film Festivalu, a 28. svibnja 2015. film je prikazan i na Švedskom Tv kanalu SVT2, te američkom kanalu kuće El Rey Network koja je u vlasništvu Roberta Rodrigueza. Istoga dana film je pušten i na Youtubeu, a Vi ga možete u cijelosti pogledati na linku ispod. Samo si stavite video na full screen i uživajte u filmu!

Kung_Fury poster Kung_Fury poster1 Kung_Fury poster2 Kung_Fury poster3 Kung_Fury poster4 Kung_Fury poster5 Kung_Fury poster6

IMDB

Official site

Official Facebook Page1

Official Facebook Page2

RADNJA

Miami-Dade Police Department detective and martial artist Kung Fury time travels from the 1980s to World War II to kill Adolf Hitler, a.k.a. “Kung Führer”, and avenge his friend’s death at the hands of the Nazi leader. An error in the time machine sends him further back to the Viking Age. With the help of a female Viking and the Norse God Thor, Kung Fury continues his time travels to end the Third Reich once and for all.

TRAILER

 

MUSIC VIDEO

 

WATCH MOVIE

 

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.