Avanturistički film

Mountain Men (2014)

Prije nekih 2-3 godine, moju suprugu i mene je skupina prijatelja pozvala na planinarenje, točnije da “skoknemo” na Ivančicu (planinu u Zagorju, za one koji ne znaju gdje je to). Mi smo se naravno odazvali pozivu jer nam se sve skupa činilo kao savršena prilika za druženje. E sad, u to vrijeme sam ja već bio prestao vježbati i pomalo sam “izašao iz forme”, ali nisam mislio da bi mi to moglo predstavljati neki problem. I vrlo vjerojatno i ne bi da među nama nije bio jedan profesionalni planinar (i sportaš) koji je predložio da krenemo kraćim putem koji se već na samom početku pokazao i užasno strmim i napornim. Čovjek nam je lupio tako žestok ritam da smo već nakon 200 metara uspona svi morali stati jer je svima bilo muka. A meni je bilo najgore! Nikada u životu mi nije bilo muka da te mjere da sam imao osjećaj da ću se onesvijestiti (nikada se u životu nisam ni onesvijestio) ili čak i umrijeti, kao taj puta. Ali ipak, malo sam predahnuo, stisnuo zube i na kraju se popeo i spustio sa Ivančice.
Danas, 2-3 godine kasnije kada sam totalno izvan forme sa 15-ak kila viška, nema šanse da bi se odazvao na takav poziv, a još su manje šanse da bi preživio kada bi se kojim slučajem izgubio negdje u planinama poput junaka Kanadske avanturističke komedije Mountain Men redatelja i scenarista Cameron LabineMountain Men je priča o dva otuđena brata, Tophu i Cooperu, koji se upute u udaljenu obitelju kolibu koja se nalazi visoko u planinama, kako bi tamo u miru mogli riješiti međusobne nesuglasice. Ali planove im pokvari slučajna nesreća zbog koje im izgori automobil kojim su došli, ali i koliba u kojoj su namjeravali odsjesti, ostavivši ih tako same na hladnom Rocky Mountainu. Kako bi preživjeli i sretno se vratili u civilizaciju, braća će morati pronaći neki zajednički jezik pod svaku cijenu.
U glavnim ulogama su Chace Crawford i Tyler Labine kojega mnogi pamte po ulozi Dalea u hvaljenoj horor komediji Tucker and Dale vs. Evil. A tu su još Britt IrvinBen CottonChristine Willes, te Paralee CookMountain Men je do sada bio prikazan na dva festivala (Whistler Film Festival i Kamloops Film Festival) a prvi komentari su uglavnom pozitivni. Datum službene kino/DVD/VOD premijere ovoga filma još nije poznat, ali vrlo je vjerojatno da će se film do kraja godine pojaviti na nekom od spomenutih medija. Mi ćemo vas naknadno izvijestiti o tome.

Mountain Men poster Mountain Men poster2

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

MOUNTAIN MEN follows two estranged brothers, Toph and Cooper, as they journey to a remote family cabin in the mountains to evict a squatter. Buried resentment and bruised egos soon derail the plan and when the smoke clears they’ve destroyed their car and burned down the cabin, leaving them stranded in the cold Rocky Mountain winter. With their very survival at stake, they must learn to work together as brothers to get back to civilization.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.