Drama

Un Français aka A French aka A Frenchman (2015)

Romper StomperMade in BritainThe Believer, The InfiltratorRussia 88American History X i  Šišanje. Kao što već zasigurno pogađate iz pojedinih naslova, sve su ovo redom filmovi o skinsima, opasnim ćelavim razbijačima u maslinasto zelenim spitkama i martama. Doduše, ovo je samo mali broj filmova na tu temu, i malo detaljnijom analizom ih se može pronaći još. A toj skupini će se sada pridružiti i jedan Francuski film koji se bavi tom istom tematikom. Riječ je o  triler drami Un Français redatelja i scenarista umjetničkog imena Diastème (aka Patrick Asté).
Un Français je radnjom smješten u vrijeme od ranih 80-ih pa sve do kasnih 90-ih, a donosi nam priču o rasnoj netrpeljivosti i nasilju Francuskih skisna tih godina, i jednom od njih koji se u konačnici pokaje za sva svoja djela i odluči započeti novi život.
Pojedinci ovaj film već uspoređuju sa hvaljenim i nagrađivanim (i gore spomenutim) filmom American History X. A zanimljivo je i to kako je Un Français i prije samog prikazivanja već izazvao velike polemike i neodobravanja u Francuskoj. Redatelj Diastème i glavna zvijezda filma Alban Lenoir su već navodno dobili prijetnje smrću od strane ekstremnih skupina. A da situacija bude još gora, svega nekoliko dana od početka prikazivanja, gotovo većina kino prikazivača je odbila prikazati Un Français u svojim kinima jer se boje da će im skinsi nauditi. Pa ipak, redatelj Diastème je uvjeren da će film ipak krenuti u redovnu distribuciju sa 10. lipnjom 2015. kao što je i planirano, samo ne u svim Francuskim gradovima.
Osim spomenutog Lenoira u filmu još igraju Samuel JouyPaul HamyOlivier ChenilleJeanne RosaPatrick PineauLucie DebayRenaud LebasBlandine Pélissier, i Alex Martin.

Un Français poster

IMDB

TRAILER

 

RADNJA

The film recreates scenes of racial violence by French skinheads in the 1980s and 1990s and tells the story of a skinhead who repents.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.