Biografski film

The Rise of the Krays (2015)

Još od kako su ga RocknRolla i Bronson predstavili malo široj publici i stvorili od njega prepoznatljivu njušku/ime, Tom Hardy uspješno gradi svoju karijeru snimajući film za filmom, i polako se premetnuo u jedno do najutjecajnijih glumačkih imena današnjice. A sada kada je Mad Max: Fury Road potvrdio taj njegov zvjezdani status, svaki naredni Hardyev projekt se pomno prati i iščekuje. A jedan od tih projekata je i biografska krimi triler drama Legend redatelja i scenarista Briana Helgelanda koji nam donosi priču o braći blizanaca, Ronaldu i Reginaldu Krayu koji su 50-ih i 60-ih godina držali u rukama sve konce Londonskoga kriminalnog podzemlja i terorizirali London. Ali ovo nije jedini film koji se bavi braćom Kray a koji izlazi ove godine. Tu je naime i Britanska krimi triler drama The Rise of the Krays redatelja Zackarya Adlera.
Radnja je veoma slična onoj iz filma Legend s tim da je malo veći fokus stavljen na rane godine braće Kray. Točnije u ovom filmu pratimo rane godine dvojice nepoznatih 18-godišnjih boksača koji se veoma brzo uspiju probiti u svijet kriminalnog podzemlja te postanu respektabilni kriminalci kojih su se svi bojali u Londonu. Priča je navodno ispričana iz vizure njihovih bliskih prijatelja koji su preživjeli njihovu “tiraniju” prepuni sexa, nasilja i droge.
Ovaj film naravno nema Toma Hardya u dvostrukoj ulozi Kray blizanaca i snimljen je sa znatno manjim budžetom od svega 2,5 milijuna$, ali to ne mora nužno značiti da će biti išta lošiji u odnosu na Legend. Braću Kray u ovoj verziji igraju Kevin Leslie i Simon Cotton, dok ostatak glumačke ekipe čine Nicola StapletonMariola JaworskaMark PrestonDanny MidwinterAlexa MordenPhilip PrajouxGeorg Nikoloff, te još mnogi, mnogi drugi. The Rise of the Krays izlazi u Velikoj Briatniji direktno na DVD-u i Blu Ray-u 31. kolovoza 2015.

The Rise of the Krays poster The Rise of the Krays poster2

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

Follows the early years of two unknown 18 year old amateur boxers who quickly fought their way to becoming the most feared and respected villains in all of London. Told through the eyes of a close friend that survived them, we see them rise to infamy through drugs, sex and murder.

SLIKE

1 16 15 14 13 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2

4 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.