Akcija

El desconocido aka The Stranger (2015)

Svakih par godina izađe neki film koji raspameti publiku i kritiku i koji stvori neki novi trend. Jedan od novijih primjera je svakako Taken sa Liamom Neesonom koji je potaknuo cijeli niz akcijskih filmova sa ostarjelim zvijezdama od kojih neki nikada nisu ni bili akcijski junaci (npr. 3 Days to KillThe November ManThe GunmanGet the Gringo itd.). A davnim 80-ih slično je učinio i kultni Die Hard nakon kojeg smo dobili cijeli niz filmova koji su slijedili uspješni koncpet Die Harda. Pa samo tako imali Die Hard na brodu (Under Siege), Die Hard na avionu (Passenger 57 i Con Air), Die Hard na vlaku (Under Siege 2: Dark Territory), Die Hard na planini (Cliffhanger), Die Hard u školi (Toy Soldiers), Die Hard u sportskoj areni (Sudden Death), Die Hard u Bijeloj Kući (Olympus Has Fallen i White House Down), te Die Hard na autobusu (Speed). Doduše Speed je taj Die Hard koncept u potpunosti izokrenuo pa smo tako dobili film koji definitivno iskače iz hrpe spomenutih (i nespomenutih) naslova, što nas na kraju krajeva dovodi i do naslova koji Vam danas predstavljam.
Naime, i više je nego očito da je upravo Speed poslužio kao inspiracija za Španjolski triler El desconocido redatelja Dania de la Torrea. U filmu tako pratimo jednog posve običnog čovjeka, bankovnog činovnika Carlosa koji vozeći svoju djecu u školu dobije anonimni telefonski poziv koji ga informira da ima samo nekoliko sati da se prikupi poveći iznos novca ili će u protivnom eksplodirati bomba koja se nalazi ispod njegovog sjedala. Da stvar bude još gora, njegova djeca ne smiju napustiti vozilo. A ubrzo se u cijelu priču uključi i policija, pa se cijela situacija još više zakomplicira.
U glavnoj ulozi je Luis Tosar kojega smo također imali prilike gledati u hvaljenom španjolskom filmu Celda 211, a osim njega tu su još Goya ToledoPedro AlonsoJavier GutiérrezFernando CayoElvira MínguezLuis Zahera, te još mnogi drugi. Španjolska premijera filma El desconocido je zakazana za 25. rujna 2015.

el_desconocido_xxlg el_desconocido_xxlg2

IMDB

Official site

TRAILER

 

RADNJA

A bank executive receives an anonymous phone call informing him he has just a few hours to obtain a large amount of money or a bomb under his seat will explode.

SLIKE

1 2 3 4

3 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.