Akcija

Enragés aka Rabid Dogs (2015)

Svi ste zasigurno čuli za termin “savršeni zločin”, nešto čemu mnogi profesionalni kriminalci teže. Ali unatoč pomnom i detaljnom planiranju, sama izvedba pojedinih kriminalnih radnji često zna krenuti u posve krivom smjeru, pa se “savršeni zločin” ubrzo pretvori u bijeg pred policijom i(li) borbu za život. U jednoj takvoj nezavisnoj situaciji će se naći i skupina kriminalaca iz akcijskog krimi trilera Enragés (a.k.a. Rabid Dogs) redatelja, producenta i ko-scenarista Érica Hannezoa koji je snimljen u ko-produkciji francuske i kanade.
U filmu Enragés tako pratimo trojicu očajnih kriminalaca koji nakon propale pljačke banke za taoce uzmu mladu ženu i oca sa djecom, te se sa njima dadnu u bijeg. Ali to je samo početak mahnitog i nasilnog putovanja koje neće svi preživjeti.
Film je baziran na kratkoj priči  “Man and Boy” autora Michaela J. Carrolla te je ujedno svojevrsni remake filma Cani arrabbiati iz 1974. godine koji je također snimljen prema spomenutoj priči. Najpoznatije ime među glumačkom ekipom je definitivno Lambert Wilson kojega pojedinci zasigurno pamte po ulogama iz filmova The Matrix ReloadedThe Matrix Revolutions i Sahara. Ostatak glumačke ekipe čine François ArnaudFranck GastambideGuillaume GouixChristopher TysonGabrielle LazureVirginie LedoyenHedi Rian, te još neki. Enragés je premijerno prikazan još u svibnju 2015. na Cannes Film Festivalu, a nakon toga se našao još i na programu Berlin Fantasy Filmfesta, Nuremberg Fantasy Filmfesta, te Film4 FrightFesta. Službena Francuska kino premijera je zakazana za 09. rujna 2015.

Enragés poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

After a bank job goes badly wrong, three desperate criminals take a young woman and a father and child hostage – it’s the beginning of a frantic and violent road trip that not all of them will survive.

SLIKE

1 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 10 9 8 7 6 5 4 3 2

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.