Drama

Ashby (2015)

Nekoć davno Mickey Rourke je slovio kao izvrsni mladi i perspektivni glumac koji je oduševljavao kritičare i publiku svojim glumačkim izvedbama, te snimio nekoliko izvrsnih filmova po kojima ga mnogi i dan danas pamte (DinerNine 1/2 WeeksAngel HeartJohnny HandsomeYear of the Dragon itd.). Ali onda mu se karijera 90-ih iznenada strmopizdila pa je počeo snimati kojekakva sranja, a u jednom trenutku svog života je glumu zamijenio boksom, no njegova boksačka karijera je bila kratkog vijeka. Da stvar bude još gora, zadnjih 10-ak i više godina se počeo “pumpati” botoksom, a legao je par puta i pod nož, zbog čega je danas gotovo neprepoznatljiv, te izgleda poput neke zategnute lutke.
Unatoč tome, Rourke i dalje glumi i snima filmove, pa se čak u jednom trenutku činilo da mu je karijera ponovno u uzlaznoj putanji zahvaljujući njegovoj izvedbi u nagrađivanom filmu The Wrestler za koju je čak dobio i nominaciju za Oscara u kategoriji najbolje muške uloge. Ali taj njegov uzlet je bio kratkog vijeka, te je nakon par blockbustera (Iron Man 2The Expendables itd.) Rourke ponovno završio u sumnjivim filmskim vodama. Danas ga se uglavnom može vidjeti u raznoraznim niskobudžetnim DTV uradcima (npr. Java HeatSkin TraffikWar Pigs, te najnoviji Blunt Force Trauma) u kojima se nezainteresirani Rourke uglavnom pojavljuje u manjim epizodnim ulogama koje očito odradi u roku od svega par dana i tako zaradi par tisuća $ za račune.
Ali njegov najnoviji film, nezavisna komična drama sa elementima romantičnog filma pod naslovom Ashby u režiji Tony McNamara koji je ujedno i scenarist, djeluje drugačije i pomalo iskače iz njegove ustajale rutine na koju nas je naviknuo zadnjih godina, te nam predstavlja malo zainteresiranijeg i raspoloženijeg Rourkea koji je ovim uratkom očito krenuo stopama Billa Murraya i njegove hvaljene dramedije St. Vincent.
Naime u filmu Ashby Rourke igra ostarjeloga ubojicu Ashbya Holta koji je nekoć radio za CIA. U njegovo susjedstvo se doseli smotani tinejdžer Ed koji živi sa svojom majkom, te ima problema sa prilagođavanjem u novoj okolini zbog čega se odmah nađe na piku lokalnih školskih siledžija. Kad Ed u školi dobije zadatak da napiše esej o nekome iz starije generacije, on se odluči obratiti svom susjedu, Ashbyu. Ashby ga prvotno odbije, ali se ubrzo predomisli te se on i Ed počnu svakodnevno družiti, a nakon nekog vremena Ashby mu otkrije čime se nekoć bavio, te ga poučen životnim iskustvom odluči naučiti ponešto o ljubavi, hrabrosti te primanju i davanju udaraca.
Osim Rourka u filmu još igraju Nat WolffEmma RobertsSarah SilvermanAdam AalderksSeth DousmanKevin DunnZachary KnightonMichael Lerner, te još mnogi drugi. Ashby je premijerno prikazan još u travnju 2015. na Tribeca Film Festivalu, te ako je suditi po prvim kritkama i komentarima koji su uglavnom puni hvale, ovo bi napokon mogao biti film sa Mickeyem Rourkom kojega se isplati pogledati. Jeli to uistinu tako moći ćemo saznati od 25. rujna 2015. kada će se održati službena premijera filma.

ashby poster ashby poster2

IMDB

TRAILER

 

RADNJA

Awkward Ed Wallis (Nat Wolff) moves to a new town with his single mom (Sarah Silverman) and needs help fitting in. Brainier than his peers, Ed figures playing high school football might be good way to make more friends but his only new friend Eloise (Emma Roberts) thinks it’s odd. When Ed gets an assignment to write an essay about someone from an older generation, he introduces himself to his neighbor Ashby Holt (Mickey Rourke) and the two embark on an unlikely, immediate friendship. Ashby’s style of tough love takes some getting used to but, overtime, Ed learns a lot from Ashby including how to be courageous…which is very much needed when he learns his new best friend is a former CIA assassin.

SLIKE

0 1 2 3

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.