Akcija

The Long Way Home aka Seoboojeonsun (2015)

Baš ovih posljednjih nekoliko dana raznorazni informativni portali pišu o napetostima između Sjeverne i Južne Koreje i mogućem ratu između tih dvaju zemalja. Jedna i druga strana su navodno u stanju pripravnosti, pregovara se o smanjenju tenzija, a uz sve to još su nestalo 70-ak sjevernokorejskih podmornica! Ali dok je u stvarnosti napetost između Južne i Sjeverne Koreje smrtno ozbiljan i na najvećoj mogućoj razini, na filmu je situacija nešto drugačija i svakako zabavnija (barem za gledanje).
Tako nam Korejska ratna komedija The Long Way Home redatelja i scenarista Seong-il Cheon donosi zabavnu priču o južnokorejskom i sjevernokorejskom vojniku koji će se zakačiti oko jednog tajnog dokumenta. Godina je 1953., i još su tri dana ostala do trenutka kada će Sjeverna i Južna Koreja potpisati primirje. Nam-bok je posve obični vojnik koji se samo želi vratiti kući na svoju farmu. Ali upravo njega zapadne zadatak da dostavi neke tajne dokumente na zapadnu frontu. Ali na putu njega i njegov odred napadnu sjevernokorejske trupe, a u svom tom metežu i kaosu on izgubi papire! Posve slučajno papire pronađe sjevernokorejski vojnik Young-gwang, ujedno posljednji preživjeli od svoje jedinice. Tražeći papire Nam-bok shvati da ih je  Young-gwang ukrao, te će učiniti sve kako bi ih se ponovno dočepao.
Sjeverna i Južna Koreja, rat, i komedija! Čini se kao kombinacija koja baš i nejde ruku  pod ruku. Ali sva sreća zato su tu traileri koji će mnoge od nas (uključujući i potpisnika ovih redaka) uvjeriti da prvi dojam očito vara. The Long Way Home možda u konačnici i neće biti dobar filma, ali ovako na prvu ruku svakako djeluje zabavno. U glavnim ulogama su Yeo Jin-goo i Kyung-gu Sol,  a društvo im još prave Kyeong-yeong LeeJeong Seong-hwaIn-gi Jeong i Hie-bong Jo. Korejska premijera ovoga filma će se održati u rujnu 2015.

The Long Way Home poster The Long Way Home poster2 The Long Way Home poster3 The Long Way Home poster4

IMDB

Official site

TEASER

 

TRAILER

 

RADNJA

24th of July in the year 1953, three days left until North and South Korea will sign the truce. Nam-bok is a normal soldier who just wants to go home to his farm. Instead he must bring a secret paper to the Western front but on his way, he is attacked by North Korean forces which causes him to loose the paper. Accidently the secret paper is discovered by Young-gwang, a North Korean soldier and the last remaining survivor of his unit. While Nam-bok is searching for his important papers, he sees Young-gwang stealing them. Now Nam-bok fights like a lion to get the secret paper back.

SLIKE

0 0b 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.