Fantasy

Baskin (2015)

Ne znam za Vas, ali ja ne mogu više podnijeti ove Turske sapunice s kojima nas  RTL i Nov@ TV konstantno zatrpavanju. Doduše, da se odmah razumijemo, nije da ih ja pratim i gledam, ili da sam ih gledao prije, ali gotovo uvijek kada se u večernjim satima uhvatim daljinskog upravljača kako bi malo prešaltao programe, obavezno naletim na neke turke koji se ili svađaju, ili derače, ili plaću, ili nariču! Uvijek neka halabuka s njima! Meni uopće nije jasno tko to gleda, i zašto se to uopće vrti u udarnom terminu!? Ali dobro, dosta o jadnoj TV ponudi naših TV kuća, tim više jer Vam moram predstaviti jedan obećavajući film, i još k tome Turski.
Naime, za razliku od Turskih TV serija, tj. sapunica, Tuska kinematografija ima svojih bisera koji obećavaju i koje bi valjalo pogledati, kao primjerice brutalni horor triler Baskin redatelja i ko-scenarista Cana Evrenola o kojem ću sada napisati nešto više. Za početak valja spomenuti kako je Baskin u biti dugometražni remake istoimenoga kratkometražnog 11-minutnog filma iz 2013. godine kojega je također režirao i napisao Evrenola. Radnja prati petero policajaca koji jedne večeri krenu u naizgled običnu rutinsku patrolu, no uskoro im stigne poziv od kolega koji traže pojačanje. Odgovarajući na poziv kolega skupina stiže do jedne stare zgrade gdje pronalaze napušteni patrolni automobil ali ne i svoje kolege. Odluče stoga ući u zgradu te se počnu spuštati prema podrumu gdje u sjenama pronalaze groteskne i uznemirujuće stvari. Uskoro im postane jasno da su naišli u središtu satanističkog rituala, takozvane Crne Mise, i na samom ulazu u pakao.
Ako je suditi po onome što se može vidjeti u samom traileru, ovo neće biti film za svačiji želudac, jer će očito biti brutalan, nasilan, krvav i nadasve bizaran. Na kraju krajeva, autor filma Can Evrenola, obećava da će Baskin biti jednako uznemirujuć i skandalozan kao francuski hororac Martyrs iz 2008. godine. Uz to, spomenuo je kako je inspiraciju za Baskin “vukao” iz filmova poput Quest for FireApocalypse Now i Hellraiser, ali i umjetničkih dijela Caravaggioa, Boscha, i Gigera, te kako će Baskin biti toliko strašan i maštovit da čak ni one najtvrdokornije horor fanove neće ostaviti ravnodušnima.
Hoće li to uistinu biti tako provjeriti će prvo publika Toronto International Film Festivala gdje će Baskin biti premijerno prikazan 11. rujna 2015. A samo dan kasnije film će se još naći na programu francuskog L’Étrange Festivala, a vrlo je vjerojatno da će se na DVD-u pojaviti tek u prvoj polovici 2016. Za kraj još valja spomenuti kako su glavne uloge odradili Muharrem BayrakMehmet Akif BudakFadik BülbülFadik BülbülMehmet CerrahogluElif DagMehmet Fatih Dokgoz, te još neki.

Baskin poster Layout 1 (Page 1) Baskin-poster Baskin banner

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

Responding to an emergency call for backup, the squad arrives at an old building to find an abandoned patrol car and no sign of their comrades. Entering the building and making their way to the basement, the officers catch glimpses of grotesque and unnerving images in the shadows. Soon it becomes apparent that they have stumbled into the middle of a ritual celebrating the black arts — a celebration where they may be the unwitting guests of honour. What began as a detour into the Twilight Zone becomes a shortcut to Hell.

SLIKE

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.