Drama

La peur aka The Fear (2015)

“War! What is it good for? Absolutely nothing”…riječi su to pjesme Edwina Starra, riječi s kojima će se mnogi od nas složiti. Doduše, neki će reći da rat za sobom nosi mir i slobodu, te da su te dvije stvari ponekad nemoguće bez rata, što naravno nije neistina. Ali s druge strane, rat za sobom donosi kaos, smrt i strah, i oni koji ga prožive često imaju traume koje ima otežavaju normalan život. Ali glavni junak povijesne ratne drame La peur snimljene u ko-produkciji francuske i kanade, redatelja i ko-scenarista Damien Odoul, će u paklu rata ipak pronaći nešto dobro.
La peur, film bazira na istoimenom romanu autora Gabriela Chevalliera, je priča o Gabrielu, povučenom mladiću koji će u u rovovima između 1914. i 1918. pronaći samo teror, užas, pokolj i pakao na zemlji. Ali na kraju svog užasavajućeg putovanje kroz sukobe prepune bijesa i krvi, on će otkriti svoju ljudskost.
Film je već osvojio nagradu Prix Jean Vigo za najbolji dugometražni film; ta nagrada se obično daje mladim redateljima, zbog njihovog nezavisnog duha i stilske izvornosti. Glavnu ulogu je odigrao Nino Rocher, a tu su još Pierre Martial GaillardThéo ChazalEliott MargueronFrédéric BuffarasJonathan Jimeno Romera, kao i mnogi drugi. Službena Francuska premijera ovoga filma se održala 12. kolovoza 2015., a La peur će se također u rujnu naći i na programu Toronto International Film Festivala.

la_peur_poster la_peur_poster2

IMDB

TRAILER

 

RADNJA

Gabriel, an introverted young man, finds terror and appalling carnage in the hell on earth of the trenches between 1914 and 1918. At the end of his horrifying interior journey through the conflict – full of sound, fury and blood – he will discover his own humanity.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.