Akcija

Hyena Road (2015)

“Hyena Road”, tj. u doslovnom i grubom prijevodu “cesta hijena”, je zapravo bio prašnjavi poljski put koji je trebao povezivati četiri izolirane borbene ispostave u kojima se nalazilo po 30-ak vojnika. Ali tu povezanost su onemogućavale improvizirane eksplozivne naprave koje su tamošnji borci postavljali cca svakih 100 metara kako bi na taj način onesposobili i desetkovali vojne trupe koje su se tud kretale. Ali 2008. se krenulo sa izgradnjom prave ceste, a sve to su nadgledale vojne patrole. Tijekom same izgradnje poginulo je mnoštvo vojnika.
Kanadska ratna drama Hyena Road redatelja, scenarista, producenta i jednog od glavnih glumaca, Paula Grossa, se doduše ne bavi pričom o izgradnji te ceste, već vojnicima koji su tu bili smješteni. Točnije, u filmu pratimo tri različita čovjeka, tri različita svijeta, i tri različita rata, a svi oni su na križanju modernog ratovanja gdje je moral upitan i sve nije onako kako se čini na prvu ruku.
Kako bi se pripremio za film Gross je i sam proveo 2 tjedna u Afganistanu gdje je snimio oko 60-ak sati materijala, a razgovarao je i sa veteranima koji su služili na tom području. Kao što sam već spomenuo ranije, Gross igra jednu od glavnih uloga, a osim njega tu su još Rossif SutherlandAllan HawcoClark JohnsonJennifer PudavickDavid Richmond-PeckChristine Horne, te još mnogi drugi. Hyena Road će premijeru imati 14. rujna 2015. na Toronto International Film Festivalu, a u službenu kanadsku kino distribuciju film kreće od 09. listopada.

 

Hyena_Road poster Hyena_Road poster2

IMDB

TEASER

 

TRAILER

 

RADNJA

Three different men, three different worlds, three different wars – all stand at the intersection of modern warfare – a murky world of fluid morality where all is not as it seems.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.