Akcija

Standoff (2015)

Prije nego što je 1999. jedva izvukao živu glavu te u konačnici uspio spasiti sebe i LL Cool j-a od oštrih zuba modificiranih divovskih morskih psina, i tako postao planetarno poznat, Thomas Jane je uglavnom igrao manje, često gotovo i nezapažene uloge u raznoraznim filmovima. Krenuvši od onih niskobudžetnih poput Nemesisa i Buffy the Vampire Slayer, pa do onih poznatijih kao što su The Thin Red Line, Face/Off i Boogie Nights. A našla se i pokoja glavna uloga, kao ona u gotovo kultnom Thursdayu.
S druge strane Laurence Fishburne je svoje mjesto pod zvijezdama tražio preko naslova kao što su Apocalypse NowDeath Wish IIThe Color PurpleThe Cotton ClubA Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors, Fled, kao i mnogih drugih poznatih i manje poznatih filmovova, te je uvijek bio tu negdje…prepoznatljivo lice (i ime). Ali publici se nekako najviše urezao u pamćenje također 1999. kada je odigrao Morpheusa u filmu The Matrix.
Desetak i više godina kasnije, karijere obojice spomenutih su u osrednjem stanju, te su obojica “osuđeni” na pojavljivanje u TV serijama i (uglavnom) niskobudžetnim, nezavisnim i DTV filmovima (doduše, Fishburne je bio nešto sretnije ruke pa ga je dopala jedna od glavnih uloga u popularnoj, iako otkazanoj, TV seriji “Hannibal”). A jedan od takvih manjih filmova je i nezavisna akcijska triler drama Standoff redatelja i scenarista Adama Alleca u kojem će spomenuti dvojica odmjeriti snage na suprotnim stranama.
U filmu Standoff tako pratimo Cartera, vojnog veterana problematične i tragične prošlosti kojemu se pruži prilika za iskupljenje kada se na njegovim vratima pojavi 12-godišnja djevojčica koju proganja plaćeni ubojica Sade. Sade ju želi mrtvu pod svaku cijenu jer je malena bila svjedok ubojstva, a Carter će pak učiniti sve u svojoj moći kako bi ju zaštitio, unatoč činjenici da jedino oružje koje posjeduje je sačmarica sa jednim metkom. Carter se upušta u fizički i psihički rat u očajničkoj borbi za djevojčin život.
Ovako na prvu ruku, Standoff bi bilo najjednostavnije opisati kao mini Die Hard u (obiteljskoj) kući, iako je očito da će ovdje veći fokus biti stavljen na psihološku borbi dvaju glavnih likova nego na samu akciju. Osim Janea i Fishburnea u filmu još igraju Jim WatsonElla BallentineTed AthertonJohn TenchLaura de Carteret, te Joanna Douglas. Standoff kreće u limitiranu kino i VOD distribuciju 12. veljače 2016.

standoff poster standoff poster3 standoff poster2

IMDB

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

Carter (Thomas Jane), a troubled veteran who gets a chance at redemption by protecting a 12 year-old girl from an assassin after she witnesses a murder. Holding a shotgun with a single shell, he engages in physical and psychological warfare in a desperate fight for the girl’s life.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.