Andora

Nick aka Outlier (2014)

Mlađi brat i stariji brat, starija sestra i mlađa sestra, ili pak mlađi brat i starija sestra, itd.! O kakvoj god (bratskoj) kombinaciji je riječ, činjenica je da se iz nekog razloga mlađa i starija braća, odnosno sestre, obožavaju svađati i gnjaviti dok su djeca. Pa se podbadaju, tuku, podmeću spačke jedno drugome, ili se optužuju roditeljima. Doduše, u većini slučajeva je to tek dječja/tinejdžerska zafrkancija koja ponekad potraje do kasne adolescentske dobi, a nekada prestane i ranije (ili ne prestane uopće).
S druge strane, polu-braća se u dosta slučajeva uopće ne uspijevaju povezati, tim više ako postoji malo veća razlika u godinama, kao što je to primjerice slučaj u nezavisnoj triler drami Nick nastaloj u ko-produkciji Španjolske i Andore. Naime, Nick je priča o policajki Margret koja živi u jednom mirnom gradiću gdje se ne događa gotovo ništa zanimljivo. Ali ona je zadovoljna svojim gotovo monotonim životom i rješavanjem trivijalnih životnih problema. No njezin miran život poremeti telefonski poziv od socijalne službe. Naime, njezin petnaestogodišnji polubrat Nick je upravo je izbačen iz internata, a s obzirom da nema druge obitelji, ona će se morati brinuti o njemu. A njezini problemi sa Nickom postaju još i veći kada on izjavi da je u šumi vidio ubojstvo.
Pa iako je riječ o filmu koji je snimljen ko-produkciji Španjolske i Andore, Nick je snimljena na engleskom jeziku, a režirao ga je i napisao Jose Pozo koji je 2004. godine osvojio Goyu za najbolji animirani film (El Cid: La leyenda). Junaka iz naslova je odigrao Cooper Crafar, a tu su još Melina MatthewsMolly MalcolmElisabet TerriSue Flack, te Timothy Gibbs koji je posudio svoj glas i stas za Max paynea u video igri Max Payne 3. Film je snimljen sa budžetom od svega 2,45 milijuna $ na lokacijama u Andori, a do sada je već bio prikazan na nekoliko manjih filmskih festivala (npr. Trenton international Film Festivalu, International Eurofilm Festivalu, Sanford International Film Festivalu itd.). Na nekima od njih je osvojio i nekoliko nagrada. O službenoj kino/DVD premijeri za sada se još ništa ne zna.

Nick poster Nick poster1 Nick poster2 Nick poster3 Nick poster4 Nick poster5 Nick poster6 Nick poster7 Nick poster7b Nick poster8 Nick poster9

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

Margret is a police officer in a small town where nothing ever happens. Her life is perfectly monotonous, and she is happy attending to the trivial problems of the sparse population. But her happiness is shattered when she receives a call from Social Services. Nick, her fifteenyear old stepbrother, has just been expelled from boarding school. Being the only direct relative on record, she will have to take care of him. But here problems become even bigger when he claims to witness a murder.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.