Akcija

Idila aka Idyll (2015)

Hororci kao između ostaloga i drugi filmski žanrovi (npr. akcija, SF, fantasy itd.) su slabo prisutni u domaćoj kinematografiji. Doduše,  nije da ih uopće nema. Evo primjerice Broj 55 je savršeni primjer domaćeg (ratnog) akcijskog filma u kojem gotovo punih 90-ak minuta fijuću meci i gruvaju granate. Isto tako, što se horor žanra tiče,  imamo tu Zagorski Specijalitet i Šumu Summarum! Iako je ovaj potonji više crnohumorna komedija sa blagim primjesama horora, ali nema veze. Naći će se tu zasigurno još domaćih žanrovskih naslova, ali činjenica je da kad se sve to skupi na hrpu,  nema ih više od 10-ak.

Ali bez brige,  nije ni u susjedstvu ništa bolje! Evo Slovenci su ove godine napokon snimili svoj prvi horor! Riječ je o triler hororu Idila redatelja i scenarista Tomaža Gorkiča. Idila prosuđuje klasične motive is takozvanih “survival” filmova kao što su recimo Wrong Turn ili Texas Chainsaw Massacre, te nam donosi priču o Zini, amaterskom fotomodelu koja se u pratnji ambiciozne Mie, antipatične Dragice i umišljenog fotografa Blizcza uputi na snimanje u prirodi. Ali photoshot na idiličnoj lokaciji u prirodi se ubrzo pretvori u žestoku i krvavu borbu za život!

Film je snimljen sa budžetom od 350 tisuća € a u glavnim ulogama se pojavljuju Nina Ivanišin, Lotos Vincenc Šparovec, Nika Rozman, Jure Drevenšek, Sebastian Cavazza, Damjana Černe i Manca Ogorevc.  Idila je premijerno prikazan još u svibnju na Cannes Film Festivalu, a zatim se u srpnju našao na programu Grossmann Festivala. Službena Slovenska kino premijera je zakazana za 01. listopada 2015.

Idila_poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER

TRAILER

RADNJA 

After a night of carousing, the amateur photo model Zina heads for a fashion shoot in the nature, accompanied by the ambitious Mia, apathetic Dragica and snobby photographer Blitcz. On the idyllic location, a supposedly ordinary fashion shoot soon turns into a fierce fight for survival.

SLIKE

6 7 8 1 5 0 4 2

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.