CGI

Krampus (2015)

Obično kad smo bili zločesti ili smo pravili nepodopštine, još od malenih nogu pa sve do trenutka kada smo ušli u pubertet i prestali “vjerovati u bajke”, roditelji  su nas voljeli plašiti  raznoraznim pričicama o vuku koji će nas pojesti, ciganima koji će nas odvesti, ili krampusu koji će nas išibati sa lancima i šibom. Zato smo iz godine u godinu za Svetog Nikolu pored svih darova i čokolada dobivali i one zlatne/srebrne šibe, kao podsjetnik na to što nas čeka ako budemo zločesti.

Danas kad smo odrasli i sazreli (barem neki od nas), znamo da ne postoji ni Djed Mraz, ni Sveti Nikola, a bome ni Krampus. Pa ipak, mnogi od nas će i sami koristiti Krampusa kako bi zastrašili svoje vlastite klince kada budu pravili nered i gluposti. Barem dok ne navrše 12-13 godina i ne kažu da su nam te priče za malu djecu. Ali možda nam u tom zaplašivanju klinaca pomogne fantasy horor komedija Krampus redatelja i ko-scenarista Michaela Dougherta. Hej, uvijek im možemo prodati foru da je film inspiriran istinitim događajem.

Naime, Krampus je priča o Maxu, dječaku koji je odbio vjerovati u Božić, te njegovoj disfunkcionalnoj obitelji koja se samo prepire. Ali njihov nedostatak Božićnog duha će probuditi opasno i krvoločno demonsko biće iz mitologije koje kažnjava nevjernike – Krampusa! Vrata pakla se otvore kada se najdraži blagdan mnogih pretvori u bitku za preživljavanje pojedinih.

Redatelj Dougherta se 2007. proslavio filmom Trick ‘r Treat koji se poprilično svidio fanovima horor žanra, a od 2007. naovamo snimio je tek jedan film, i još k tome kratkometražni. Krampus je stoga njegov povratak dugometražnom formatu nakon pauze od 8 godina. U glavnim ulogama su Allison Tolman, Toni Collette, Emjay Anthony, Adam Scott, David Koechner te Stefania Owen, a premijera Krampusa je zakazana za 04. prosinca 2015.

krampus

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

The film tells the story of young Max (Emjay Anthony), who turns his back on Christmas as his dysfunctional family comes together and comically clashes over the holidays. When they accidentally unleash the wrath of Krampus, all hell breaks loose and beloved holiday icons take on a monstrous life of their own. Now, the fractured family is forced to unite if they hope to survive.

SLIKE

krampus21 krampus_01 krampus_03 krampus_02 krampus_04

 

1 reply »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.