Avanturistički film

Week-end aka Vikend (2015)

Zadnjih nekoliko tjedana Europu potresa takozvana izbjeglička kriza koji se u posljednja 2-3 dana “prelila” i preko naših granica. I to isključivo zato jer su Mađari odlučili zatvoriti svoju granicu sa Srbijom i podići visoki zid kako ni jedan Sirijac ne bi mogao ući u njihovu zemlju. Neki se slažu sa njima i tvrde kako smo isto i mi trebali napraviti, dok ih drugi pak zbog toga prozivaju za nehumano ponašanje i nazivaju bešćutnim kretenima.

E sad, slagali se Vi sa Mađarima po tom pitanju ili ne, mi ipak nismo ovdje kako pi pisali/pričali o politici i dnevnim događanjima, već o mnogo lakšim temamama kao što su filmovi, pa se nadam da zbog mogućih razilaženja u mišljenjima oko dnevnopolitičkih pitanja ipak nećete odmah u startu otpisati ovaj mađarski triler koji Vam danas predstavljam(o).

Film se zove Vikend, snimljen je sa budžetom od 1,5 milijuna €, a režirao ga je stanoviti Áron Mátyássy koji je također i ko-scenarist. U filmu pratimo troje bogataša iz Budimpešte, odvjetnicu, njezinog supruga i njezinog klijenta, koji se za vikend zajedno upute u lov u Transilvanijsku divljinu. Ali njihov izlet ubrzo postane borba za preživljavanje, i dok se leševi gomilaju, granica između lova i igre postaje gotovo nevidljiva.

U glavnim ulogama su Dorka Gryllus, Kornél Simon, Tamás Lengyel, Teréz Vass, Domokos Szabó, Attila Árpa, József Kádas, te još mnogi drugi. Mađarska premijera filma Vikend se održala 10. rujna 2015.

Vikend poster Vikend poster4 Vikend poster3 Vikend poster2

IMDB

Official site

TRAILER

 

TV Spot

 

CLIP1

 

CLIP2

 

CLIP3

 

RADNJA

Three wealthy Budapest professionals: a lawyer (Dorka Gryllus) her husband (Kornél Simon) and her client (Tamás Lengyel) travel to the Transylvanian wilderness for a hunting trip but nothing happens as planned. As the death toll grows they don’t know any more the difference between the hunter and the game…

SLIKE

11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.