Belgija

Black (2015)

Romeo & Julia su postali sinonim za zabranjenu i(li) nesretnu ljubav, i kao takvi su često filmašima (po)služili kao inspiracija. West Side Story, Romeo Must Die, Dirty Dancing, te čak i Titanic su samo neki od mnogobrojnih naslova kojima je nesretna priča Romea i Juliete (točnije motiv njihove zabranjene ljubavi) poslužila kao nit vodilja. A po svemu sudeći,  tom Shakespeareovom pričom se poslužio i redateljsko-scenaristički dvojac Adil El Arbi i Bilall Fallah koji su zajednički napisali i režirali belgijsku krimi triler dramu Black.

Black je priča o Marveli, mladoj djevojci koja je članica zloglasne bande Black Bronx, a koja se zaljubi u Marwana, člana suparničke Marokanske bande. Zbog toga Marvela će biti primorana birati između lojalnosti i ljubavi, a njezin izbor će imati dramatične posljedice.

Film je baziran na serijalu knjiga Back/Black autora Dirka Brackea, a u glavnim ulogama su se našli Martha Canga Antonio, Aboubakr Bensaihi, Emmanuel Tahon, Claude Musungayi, Sanaa Alaoui, te Issaka Sawadogo. Black je premijerno prikazan 11. rujna 2015. na Toronto International Film Festivalu gdje su ga popratile jako dobre, pa čak i izvrsne kritike, a službena belgijska premijera je zakazana za 11. studeni.

black poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TEASER

 

TRAILER

 

RADNJA

When Mavela, member of the notorious youth gang Black Bronx, falls madly in love with a boy from a rival gang, she is forced to make a choice between loyalty and love. A choice that will have dramatic consequences…

SLIKE

1 5 6 3 2 4

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.