Akcija

Saving Mr. Wu (2015)

Postati zvijezda u današnje vrijeme je poprilično jednostavno. Dovoljno je da otvorite Youtube kanal na kojem ćete izvoditi kojekakve gluposti, ili da upadnete u Big Brother, ili učinite bilo što što će mediji zapaziti. Ali ipak, postoji razlika između “zvjezdica”, wanna be zvijezda i velikih zvijezda, bilo iz glazbene ili filmske industrije. Za ove prve rijetki mare i “poznati” su isključivo zato jer nam ih mediji guraju pod nos, dok ove potonje znaju pak gotov svi, a mnogi ih i obožavaju…neki čak i pretjerano. Stoga nije nikakvo čudo da mnogobrojne glazbene i filmske zvijezde dobivaju prijeteće poruke i pisma od svojih opsesivnih fanova. A postoje zasigurno i oni koji su spremni i na mnogo gore stvari, kao što su primjerice ubojstvo i otmica!
Nažalost pokojni Tony Scott je već snimio film na tu temu, The Fan iz 1996., a sličnom temom se eto pozabavio i redatelj i scenarist Sheng Ding u Kineskom akcijskom krimi trileru Saving Mr. Wu u kojem skupina od šest nepredvidljivih kriminalaca zamaskiranih u policajce otme gospodina Wua, poznatu hongkongošku filmsku zvijezdu, te zatraže otkupninu koja mora biti isplaćena u roku od 20 sati jer će u protivnom ubiti gospodina Wua. Film je navodno baziran na istinitom događaju koji se dogodio 2004. godine u Kini.
U naslovnoj ulozi se našao jedan od najpoznatijih azijskih glumaca današnjice, Andy Lau, a ostatak glumačke ekipe čine Ye LiuQianyuan WangRuofu WuZhao XiaoruiLu PengLu Peng, te Suet Lam, kao i mnogi drugi. Kineska premijera ovoga filma se održala sad nedavno, točnije 30. rujna 2015., dok se američka imitirana kino premijera održala svega par dana kasnije, 02. listopada. Valja još za kraj spomenuti i to kako je već spomenuti Qianyuan Wang zaradio nominaciju za najboljeg sporednog glumca na Golden Horse Film Festivalu, a ni same kritike filma nisu loše.

Saving-Mr-Wu poster Saving-Mr-Wu poster2 Saving-Mr-Wu poster3 Saving-Mr-Wu poster4 Saving-Mr-Wu poster5 Saving-Mr-Wu poster6 Saving-Mr-Wu poster7 Saving-Mr-Wu poster8 Saving-Mr-Wu poster9 Saving-Mr-Wu poster10 Saving-Mr-Wu poster11 Saving-Mr-Wu poster12 Saving-Mr-Wu poster13 Saving-Mr-Wu poster14

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER1

TRAILER2

TRAILER3

RADNJA

In this suspenseful crime thriller, Mr. Wu, a Hong Kong movie star, is kidnapped by six unpredictable criminals disguised as police officers. The story is based on the 2004 real-life celebrity kidnapping case in China.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.