Akcija

Inside Men (2015)

Kao što kaže Dubioza Kolektiv u jednoj od svojih pjesama, “politika je kurva”. Ne zna se tko tu pije a tko tu plaća, tko je da prostite, jeben, a tko pošten! Zapravo, poznavajući našu političku scenu, a koja se vrlo vjerojatno ne razlikuje mnogo od političkih scena drugih zemalja, nema tu poštenih. Svi samo gledaju kako će doći na vlast i sebi strpati neku lovu u džep, a narod tko jebe. A žalosno je u svemu tome što većina takvih uglavnom prođe nekažnjeno. Ali sva sreća da u filmovima nije tako! U filmovima zločinci skoro pa uvijek nastradaju, pa tako i političari.
Korejski krimi triler Inside Men redatelja Min-ho Woo se bavi upravo političkim zakulisnim igrama i posljedicama istih. Točnije, priča je to o troje ljudi, LEE Kang-heeu, uredniku utjecajnih konzervativnih novina koji koristeći se snagom medija postavi kongresnika JANG Pilwooa na poziciju vodećeg kandidata za predsjednika. Zatim AHN Sang-goou, političkom “plaćeniku” koji pomaže Leeu i Jangu, radeći za ih prljave poslove. Ali kada ga uhvate u krađi sponzorskih fonodva, doslovce mu odsjeku ruku za kaznu i potjeraju ga. A treći je WOO Jang-hoon, ambiciozni tužitelj koji odluči istražiti vezu između Janga i njegovih sponzora, uvjeren da mu je to jedina šansa da mu se karijera vine u nebesa. Dok istražuje slučaj Woo nabasa na Ahna koji pak planira svoju osvetu. Sada rat za moć, osvetu i uspjeh može početi…
Film je baziran na web-stripu “Naeboojadeul” autora Tae-Ho Yoona koji je 2010. objavljen na web stranici The Hankyoreh. Glumačku ekipu predvodi internacionalno poznati Byung-hun Lee kojega smo nedavno mogli gledati u ulozi T-100 u filmu Terminator Genisys, a prethodno se još pojavio u naslovima kao što su RED 2G.I. Joe: RetaliationI Saw the Devil, te A Bittersweet Life. Osim njega tu su još Seung-woo ChoYun-shik Baek i Seong-woo Bae. Korejska premijera filma Inside Men će se održati u studenome 2015.

Inside Men poster Inside Men poster2 Inside Men poster3

IMDB

TEASER

 

RADNJA

LEE Kang-hee, an editor at an influential conservative newspaper raises congressman JANG Pilwoo to the position of a leading candidate for President using the power of the press. Behind this, there was his secret deal with the paper’s biggest sponsor. AHN Sang-goo, a political henchman who supported LEE and JANG, gets his hand cut when he is caught pocketing the record of the sponsor’s slush fund. WOO Jang-hoon, an ambitious prosecutor, starts to investigate the relationship with JANG and the sponsor believing it is the only chance he can make it to the top. While getting down to the grass roots on the case, WOO meets AHN who has been deliberately planning his revenge. Now the war among the one blind for power, the one hell bent for vengeance and the one eager for success starts.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.