Akcija

Once Upon a Time in Jerusalem (2016)

Zahvaljujući internetu i mogućnosti besplatne (samo)promocije, mladi filmaši diljem svijeta imaju priliku predstaviti svoj talent (ukoliko ga uopće imaju) svakome tko je iole zainteresiran da online pogleda to što su oni snimili. Dovoljno je snimiti kratki film, upoladati ga na Vimeo ili Youtube, eventualno ga malo promovirati putem Facebooka ili nekih drugih društvenih mreža i portala, te se nadati najboljem. E sad…internet je prepun kratkih filmova, što igranih, što animiranih. Neki su bez veze, neki su izvrsni, ali činjenica je da tek mali broj takvih naslova privuče pažnju malo šire mase, ili da autori tih filmova na temelju tih svojih uradaka postignu nekakav veći uspjeh u karijeri, kao npr. da dobiju sredstva za dugometražni film. Iako, ima i takvih primjera!
Evo, jedan od posljednjih takvih primjera je zasigurno Kung Fury! Kung Fury je počeo kao dobra zajebancija u obliku cool trailera (kojega je BTW redatelj, scenarist i glavni glumac David Sandberg sam producirao sa 5000$) koji se proširio internetom u roku od 24 sata poput nekakve kuge! Gotovo svi svjetski filmski portali, i oni manji i oni veći i poznatiji, su pisali o tom traileru, a gledatelji diljem svijeta su bili oduševljeni. Ubrzo je taj trailer prerastao u Kicstarter projekt gdje su autori tražili nekih 200 tisuća$, ako se ne varam, kako bi snimili kratki film po uzoru na taj trailer. Njihova kampanja je prošla i bolje nego što su očekivali, te su u konačnici prikupili preko pola milijuna $! Samo snimanje i post-produkcija je trajala gotovo godinu dana, te su na projektu sudjelovali ljudi iz cijeloga svijeta, od raznoraznih ilustratora pa do mnogobrojnih animatora zaduženih za specijalne efekte. Kada je film napokon pušten online oduševio je veliku većinu publike, te se ubrzo počelo pričati o dugometražnoj inačici Kung Furya pod okriljem Hollywoodskog studija. Hoće li do toga uistinu i doći, to ćemo tek vidjeti.
Ali jedan drugi kratkometražni film je također izazvao veliki interes i oduševljenje publike prije godinu-dvije. Riječ je o 15-minutnoj trash zajebanciji Fist of Jesus redateljskog dvojca Adriána Cardona i Davida Muñoza u kojoj se Isus uz Judinu pomoć bori protiv horde zombija. Ovaj “kratkiš” je publiku oduševio blesavim i urnebesnim konceptom, ali i hrpom pretjeranog i krvavog nasilja, te su ga popratile dosta dobre kritike i ocjene, a osvojio je i preko 60-ak nagrada na mnogobrojnim festivalima.
Potaknuti dobrim uspjehom ovog kratkog filma, Cardona i Muñoza su odlučili snimiti i dugometražni reboot/nastavak pod naslovom Once Upon a Time in Jerusalem u kojem će se ovaj puta Isus i Juda suprotstaviti zombijima, demonima, post-apokaliptičnim razbijačima, mutantima, kaubojima, Rimskoj vojsci, mitološkim bićima i čudovištima! Točnije, u filmu ćemo pratiti Isusa i Judu koji nakon što su pobili cijelo selo želeći oživiti Lazarusa, odlaze do Proročice od Delphosa po savjet, a ona im otkrije da moraju poći na opasan put. Isus zatim angažira dvanaest nemilosrdnih plaćenika i uputi se snima u pustolovinu, spreman da zapiše svoje ime na stranice povijesti.
Kako bi snimili ovaj film ekipa je prošle godine pokrenula kampanju na stranici Indiegogo, s ciljem da sakupe 35 tisuća$. Na žalost, kampanja nije bila baš u potpunosti uspješna, te su u konačnici prikupili oko 19,8 tisuća $, ali ih to ipak nije pokolebalo. Ideja je da naprave old school film u stilu uradaka B-filmova 80-ih, bez CGI efekata, te isključivo sa maskama, lutkama i svim ostalim praktičnim efektima, te da njihov film u konačnici bude nešto između Mad MaxaLife of BrianBad TasteaArmy of Darkness i Novog Zavjeta. Isusa ponovno glumi Marc Velasco, a Judu Noé Blancafort, a društvo će im još između ostaloga praviti i Mariam Hernández. Film je u fazi post-produkcije te bi trebao izaći tijekom 2016., ali točan datum za sada nije poznat. O tome i svim ostalim novim detaljima vezanima uz ovaj film ćemo Vas naknadno obavijestiti.

Once Upon a Time in Jerusalem banner Once Upon a Time in Jerusalem banner2 Once Upon a Time in Jerusalem banner3

Official site

Official Facebook Page

TEASER TRAILER

 

RADNJA

Once Upon A Time in Jerusalem tells the adventures of Jesus and Judas in a world full of Zombies, Demons, post apocalyptic Punks, Mutants, Cowboys, the Roman Army, Monsters, Mythological Creatures and Steampunk technology in the 80′s style that we love.

After wiping out an entire village whilst trying to raise Lazarus, Jesus decides to go to the Oracle of Delphos for advice. The witches reveal to him that he must go on a perilous journey. He recruits twelve ruthless mercenaries, and sets off, ready to burn his name into the pages of history.

SLIKE

1 2 3 4 5 6

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.