Avanturistički film

The Himalayas (2015)

Osvajanje najpoznatijeg planinskoga vrha na svijetu, Mount Everesta, čini se nikad zanimljivija tema za filmaše, kako za ove američke, tako i ove iz Azije. Naime, nakon što se Hollywood pozabavio tom temom na svoj način u biografskom filmu Everest redatelja Baltasara Kormákura, osvajanjem Mount Eversetsa su se pozabavili i Japanci u avanturističkoj drami Everest: The Summit of the Gods redatelja Hideyukia Hirayama koji tek treba izaći u ožujku 2016. Ali prije nego što izađe spomenuti Japanski film, izaći će Korejska drama The Himalayas redatelja Seok-hoon Leea.
Za razliku od Japanskog filma koji je baziran prema istoimenoj knjizi/mangi, The Himalayas je navodno baziran na istinitoj priči (baš poput Everesta), te govori o planinaru Uhm Hong-Kilu koji predvodi ekspediciju profesionalnih penjača na Everest, kako bi tamo pronašli i vratili kući tijela svih onih penjača koji nisu preživjeli taj opasan uspon 2005. godine.
U glavnim ulogama su se našli Jeong-min HwangWoo Jung, Seong-Ha Cho, In-kwon Kim, Mi-ran Ra, Won-Hae Kim, Hae-young Lee, Jung Yu-Mi, te Yoo Sun. Korejska premijera filma The Himalayas će se održati u studenome 2015.

The Himalayas poster The Himalayas poster2 The Himalayas poster3

IMDB

TEASER

 

RADNJA

Mountaineer Uhm Hong-Kil leads teh expedition of mountain clumbers to the Everest to find the bodies of those who didn’t make it out of there in 2005.

SLIKE

0 1 2 3 4 5 6 7

2 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.