Akcija

Mozu (2015)

Da Vam budem u potpunosti iskren, i nisam pretjerano detaljno upoznat sa karijerom legendarnoga i karizmatičnoga Takeshia Kitanoa, ali znam da se čovjek unatoč tome što je šarao po žanrovima, ponajviše proslavio tamo 90-ih zahvaljujući ulogama prekaljenih i opakih likova, uglavnom gangstera, kriminalaca te policajaca koje je igrao u filmovima SonatineGoninHana-bi, te Violent Cop. Slično se nastavilo i sa dolaskom novog milenijuma gdje ga je publika imala prilike gledati u naslovima poput BrotherBattle Royale, Zatôichi te Outrage. A Kitanoa ćemo uskoro imati prilike gledati i kao negativca u nadolazećem Japanskom krimi trileru Mozu redatelja Eiichirôa Hasumia.
Mozu je priča o policajcu Naotakeu i privatnom detektivu Ryotau koji će udružiti snage kako bi uhvatili odgovorne za brutalni napad na Japansku ambasadu. Naotake je prije 6 mjeseci saznao istinu o smrti svoje žene, i od tada se osjeća istrošeno. Ryota je pak napustio policiju i otvorio detektivski ured, ali slučaj napada na ambasadu će ih ponovno udružiti. Napad su izveli zloglasni kriminalni mastermind Takayanagi i ubojica Gondo, pod naredbom misterioznog Daruma kojega ova dvojica žele uhvatiti pod svaku cijenu.
Mozu je ekranizacija romana “Mozu no Sakebu Yoru” kojega je 1988. napisao i izdao Go Ohsaka. Roman je već do sada bio ekraniziran u obliku TV serije “Mozu” od 15 epizoda koja je izašla 2014. godine, a koju je također režirao Hasumia. Seriju su popratile izvrsne kritike, a zaradila je i nominaciju za nagradu Emmy. Film se zapravo nastavlja na spomenutu TV seriju, te mnogi glumci iz te serije ponavljaju svoje uloge i ovdje. To su redom Hiroki HasegawaYôko MakiTeruyuki KagawaSôsuke IkematsuHidetoshi NishijimaYuriko IshidaFumiyo Kohinata, te Atsushi Itô. Jedine novo pridošlice glumačkoj ekipi su Yûsuke IseyaTôri Matsuzaka i već spomenuti Kitano. Japanska premijera filma Mozu je zakazana za 07. studeni 2015.

Mozu poster Mozu poster2 Mozu poster3 Mozu poster4 Mozu poster5

IMDB

Official site1

Official site2

Official Facebook Page

TEASER

 

RADNJA

Set six months after Naotake (Hidetoshi Nishijima) learned the truth behind his wife’s death. Naotake works for the Tokyo Metropolitan Police Department Public Security Bureau, but feels worn out. Ryota (Teruyuki Kagawa) quit the police force due to his distrust of the department and now runs a private detective office. An occupation and explosion case takes place simultaneously with an embassy attack. The attacks are orchestrated by crime planner Takayanagi (Yusuke Iseya) and assassin Gondo (Tori Matsuzaka) under the name of mysterious figure Daruma (Takeshi Kitano).

SLIKE

1 2 8 7 6 5 4 3

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.