Akcija

Mercury Plains (2016)

Clint Eastwood je bez pogovora najveća bad ass živuća legenda u Hollywoodu! Čovjek i sa svojih 85 godina izgleda gotovo jednako opako i karizmatično kao i u svojim najboljim mlađim danima, a mnogobrojne današnje “filmske zvijezde” se po tom pitanju ne mogu uopće ni mjeriti sa njime. A osim karizme kojom zrači i dan-danas, Clint također iza sebe ima nevjerojatnu filmski opus koja broji neka od ponajboljih filmskih ostvarenja u povijesti kinematografije, poput A Fistful of DollarsFor a Few Dollars MoreThe Good, the Bad and the UglyWhere Eagles DareDirty HarryKelly’s HeroesThe Outlaw Josey WalesEscape from AlcatrazUnforgiven, te još mnoge drugi. Kada se sve to uzme u obzir, lako se dođe do zaključka da je takvo nešto teško nadmašiti, i jao si ga onome tko će jednoga dana pokušati uskočiti u Clintove cipele!
A taj netko bi u skorijoj budućnosti mogao biti nitko doli Clintov sin, Scott Eastwood! OK, sumnjam da će Scott uopće i pokušavati nadmašiti svog oca, ali s obzirom na prezime koje nosi, vjerujem da će mnogi od njega očekivati  velike stvari. Kao i većina djece poznatih filmskih zvijezda, Scott je svoju filmsku karijeru započeo u filmu svoga oca, točnije prije nekih 10-ak godina u filmu Flags of Our Fathers. A pojavio se također u manjima ulogama u filmovima Gran Torino, Invictus, te Trouble with the Curve. Ali nije se Scott svih ovih godina držao samo očevih skuta, pa smo ga tako, između ostaloga, imali prilike gledati u Texas Chainsaw 3DFury, i The Longest Ride. Scott polako ali sigurno gradi svoju karijeru, a njegov najnoviji projekt u nizu je nezavisna akcijska triler drama Mercury Plains redatelja i scenarista Charlesa Burmeistera, gdje ćemo ga poput njegovog oca, gledati sa magnumom u ruci.
Mercury Plains je priča o Mitchu, problematičnom mladiću iz Texasa  koji odluči napustiti svoj rodni grad te ode u Meksiko. Tamo ga ubrzo unovači tajanstveni Kapetan koji predvodi paravojnu grupu mladića koji se bore protiv meksičkih narko karteli. Kapetan ga zavara sa pričom kako skupina djeluje u ime FBI-a, ali  ubrzo Mich primijeti da Kapetan zadržava za sebe sav plijen koji pokupe u racijama. Kako racije bivaju sve krvavije i nasilnije, a meksička policija im se počinje sve više i više približavati, Mich shvati da je vrijeme da se pokupi iz Meksika i vrati nazad u Ameriku. Ali da bi mogao to učiniti, trebat će mu novac, Kapetanov novac!
Ako malo pozornije pogledate plakat za Mercury Plains, primijetit ćete da se producenti ovoga filma i više nego očito “furaju” na činjenicu da je Scott sin Clinta Eastwooda, te da ga žele isfurati (sa velikim revolverom u prvom planu, i još većim prezimenom Eastwood iznad njega) kao njegovog legitimnog nasljednika koji će baš poput oca mnogo godina ranije, pravdu dijeliti sa metcima. Možda je samo riječ o prenapadnom marketingu, a možda Scott uistinu može popuniti cipele svoga oca, vidjet ćemo. Osim Scotta u filmu još igraju Nick ChinlundAngela SarafyanJorge A. JimenezKatherine WillisSue RockReece RiosMark Hanson, te još mnogi drugi.
Još nije poznato kada će Mercury Plains biti premijerno prikazan, ali s obzirom da je kompanija Grindstone Entertainment Group nedavno otkupila prava na distribuciju, vrlo je vjerojatno da ćemo Mercury Plains gledati u prvoj polovici 2016.

Mercury Plains poster

IMDB

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

Mitch, a troubled young man from Texas, leaves his dead-end life to run away to Mexico where he is recruited by a mysterious captain to join a paramilitary group of teens who fight drug cartels. At their desert camp, The Captain grooms Mitch to be the top soldier in his ‘army’ which he uses to launch attacks on Mexican drug lords in the name of the FBI, all the while keeping the spoils of the raids to himself. As the raids become bloodier and the Mexican police are closing in, Mitch realizes that his only way out is to escape back to America. But can he take the suitcase full of money? Maybe even The Captain’s beautiful girlfriend? First, he must outwit The Captain.

SLIKE

1 1b 1c 1d 1e 1f 2 3

2 replies »

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.