Akcija

Arrowhead (2015)

Unazad mjesec dana američkim kino blagajnama suvereno vlada hvaljeni Marsovac, najnoviji film legendarnog Ridleya Scotta. Neću sad previše duljiti o tome kako je Ridley prethodno “usro motku” sa Prometheusom, te kako je ovo njegov prvi uistinu dobar, dapače, izvrstan film još od Gladijatora (doduše, ako ćemo iskreno nakon Gladijatora je još uslijedio također hvaljeni Black Hawk Down, pa je teoretski to zadnji Ridleyev dobar film, a meni osobno se svidio i nešto manje hvaljeni Kingdom of Heaven), već ću se samo na kratko poslužiti Marsovcem kao referencom za današnju najavu.
Naime, ukoliko ste već gledali ili čitali Marsovca, onda znate da je riječ o svojevrsnom svemirskom Robinsonu Crusoeu, odnosno u ovom slučaju, Nasinom znanstveniku koji igrom slučajnosti zaglavi na Marsu te se posluži svom dostupnom tehnologijom i svim svojim znanjem kako bi preživio i u konačnici se vratio kući. Ono što je specifično za Marsovca (i zbog čega je po mom mišljenju film tako dobar), je ta jedna pozitivna i zabavna nota koja se proteže kroz cijeli film. NO, pozitivu i zabavu zasigurno nećete pronaći u Australskom avanturističkom misterioznom SF trileru Arrowhead redatelja i scenarista Jessea O’Briena koji se također bavi identičnom temom (čovjeka koji zaglavi na pustoj planeti), ali iz jednog malo drugačijeg, mračnijeg kuta.
Arrowhead je priča o Kyeu, zatvoreniku koji biva uhvaćen između dvije vojske sa čijim ideologijama se on ne slaže. Kada mu se ukaže prilika za slobodom, on ju iskoristi te se dadne u bijeg. Ali umjesto da se dočepa toliko željene slobode, on zaglavi na naizgled nepoznatoj i napuštenoj planeti nakon što se njegov brod sruši. Kye ubrzo shvati da je najsmrtonosnije i najopasnije biće koje bi ga moglo koštati glave na toj planeti on sam.
Arrowhead je zapravo dugometražna verzija/nastavak kratkometražnog 10-minutnog filma Arrowhead: Signal kojega je prije 3 godine također napisao i režirao O’Brien. Ovo je inače njegov dugometražni debi. Film je snimljen u razdoblju od svega 22 dana sa iznimno limitiranim budžetom, a sama post-produkcija je trajala nekih 5 mjeseci. Redatelj O’Brien i kamerman Samuel Baulch su se također pobrinuli i za vizualne efekte kojih ima oko 300-injak u cijelom filmu. U glavnim ulogama su Dan MorChristopher KirbyShaun MicallefAleisha RoseJak WyldAkira BradleyMark Redpath, te Adam Tuohy, a premijera ovoga filma bi se trebala održati do kraja 2015., ili u prvoj polovici 2016. U svakom slučaju, o tom detalju ćemo vas obavijestiti putem naše FB stranice.

Arrowhead poster Arrowhead poster2

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

An interstellar Jekyll and Hyde, Arrowhead tells a tale of survival set amongst the distant stars. Kye is a prisoner of war caught between two armies, neither of whose ideology he believes in. When offered an opportunity for freedom, Kye sets out on one last rescue mission only to become stranded when his ship crash lands. Kye soon realises that the deadliest creature on the desert moon is himself.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.