Akcija

Moonwalkers (2015)

20. srpanj 1969. slovi kao datum od velike važnosti za čovječanstvo! Toga dana je naime Neil Armstrong postao prvi čovjek koji je ikada zakoračio na Mjesec, te izgovorio onu svoju čuvenu rečenicu “ovo je mali korak za čovjeka ali veliki za čovječanstvo”! No 40-ak (i nešto sitno) godina kasnije, mnogi, ali zbilja mnogi, se pitaju da li se sve to uistinu i dogodilo ili je sve skupa bio tek dobar Hollywoodski trik koji je Ruse (i ostatak svijeta) trebao uvjeriti kako su amerikanci pobijedili u neslužbenoj utrci za svemir koja je trajala od 1957. do 1975. godine!? A kako i ne bismo sumnjali kada unatoč razvoju i napretku tehnologije u tih 40-ak (i nešto sitno) godina, amerikanci nisu više nikada ponovili taj poduhvat, a Armstrong i njegov kolega Buzz Aldrin su ostali jedini ljudi koji su ikada hodali po Mjesecu! A da ne govorimo o tome kako snimke sa Mjeseca uistinu djeluju pomalo “fejk”, kao da su snimljene u nekom studiju.
Upravo tom temom se pozabavila Francuska komedija Moonwalkers redatelja Antoinea Bardoua-Jacqueta. Naime, Moonwalkers nam donosi priču o Tomu Kidmanu, CIA agentu kojega pošalju u London da tamo pronađe Stanleya Kubricka i nagovori ga da snimi lažno slijetanje na Mjesec u slučaju da misija Appola 11 propadne. On nažalost ne pronađe Kubricka, već se udruži sa Jonnyem, propalim glazbenim menađerom raznoraznih hippie rock bendova koji će Kidmanu (za ogromnu svotu novaca) pomoći da uspješno sprovede svoju misiju do kraja. Ili će barem pokušati u tome. Njih dvojica nemaju drugog izbora nego raditi zajedno kako bi izvršili misiju, spasili živote, te izveli najveću prijevaru u povijesti čovječanstva!
Iako je riječ o filmu iz Francuske produkcije, cijeli projekt je zapravo snimljen na engleskom jeziku, a u glavnim ulogama ove navodno žestoke i zabavne akcijske komedije su Ron Perlman i Rupert Grint. Osim njih tu su još Robert SheehanStephen Campbell MooreJeanne AbrahamKerry ShaleEric LampaertJay BenedictJohn Flanders, te još mnogi. Moonwalkers je premijerno prikazan još u ožujku 2015. na SXSW-u, a tijekom godine se još našao na programu BiFan – Bucheon International Fantastic Film Festivala, L’Étrange Festivala i La Roche-sur-Yon International Film Festivala. Službena Francuska i Američka kino/VOD premijera će se održati 06., odnosno 15. siječnja 2016.

Moonwalkers poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

July 1969, Tom Kidman, a CIA agent, is sent to London to find Stanley Kubrick and convince him to shoot a fake moon landing in case the Apollo mission fails. He doesn’t find Kubrick. He finds Jonny instead, the loser manager of a hippie rock band. Jonny is Kidman’s bad dream. Kidman is Jonny’s nightmare. They have no choice but to work together to accomplish the mission, save their lives and setup the biggest con ever.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.