Akcija

The Phone (2015)

Takozvani “pametni telefoni” su postali naša neizbježna svakodnevnica. Gotovo svi ih imamo i gotovo svi smo se naviknuli na njih, te ih gotovo nikada ne ispuštamo iz ruku; svakodnevno surfamo, tweetamo, fejsamo, sms-amo, i još štošta drugo. Ponašamo se kao da nam gotovo životi ovise o tim telefonima! Na našu sreću, to ipak nije tako, ali u slučaju misterioznog Korejskog akcijskog SF trilera The Phone redatelja i scenarista Kim Bong-jooa, nečiji život će uistinu ovisiti o (pametnom) telefonu!
Naime, The Phone je priča o Dong-hou, nekoć uspješnom poslovnom čovjeku koji je danas tek sjena onoga što je nekoć bio. Razlog tome je smrt njegove žene koju je netko ubio prije punih godinu dana, a policija još uvijek nije uspjela pronaći počinitelja. Iako silno pokušava nastaviti sa svojim životom, Dong-ho se nikako ne može pomiriti sa svojim gubitkom. Ali jednoga dana Dong-ho dobije neobičan poziv…poziv od svoje pokojne žene! Prvo pomisli da je riječ o nekoj bolesnoj šali, ali ispostavi se da je osoba sa druge strane linije uistinu njegova supruga! Naime nešto je otvorilo anomaliju u prostoru i vremenu te ga je ona nazvala iz prošlosti! Dong-ho sada mora što prije identificirati ubojicu i spriječiti ubojstvo svoje supruge prije nego što anomalija nestane.
Ako Vam kojim slučajem ovaj zaplet zvuči poznato, to je vrlo vjerojatno zato jer ste imali prilike gledati, ili ste barem čuli za film Frequency iz 2000. u kojem Dennis Quaid i Jim Caviezel igraju (pokojnog) oca i sina koji razgovaraju putem radio stanice i pokušavaju riješiti očevo ubojstvo. A da li je spomenuti naslov poslužio kao inspiracija za ovaj film, nije poznato. U glavnim ulogama su Seong-woo BaeSon Hyun-jooJang In-subNo Jeong-ee i Eom Ji-won, a korejska premijera filma The Phone se održala 22. listopada 2015.

The Phone poster The Phone poster2 The Phone poster3 The Phone poster4 The Phone poster5 The Phone poster6

IMDB

TRAILER1

 

TRAILER1 (ENG)

 

TRAILER2

 

TV Spot

 

RADNJA

Since his wife has been murdered, Dong-ho has lost the light in his life. The successful businessman is broken and falls into depression, though he tries to continue with his life. But as long the killer is still out there, Dong-ho can’t come clean with his loss. Then one day he gets a call and can’t believe his eyes: he is talking to his dead wife! First he believes this must be a bad joke, but the woman knows things only his wife can know. Dong-ho can’t believe his luck, because now he has the chance to safe her life, but he has to be as quick as possible. He thinks a magnetic field anomaly allows him to talk to his wife. Which means that he has to identify the killer and warn his wife before the anomaly disappears again.

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.