Akcija

Phanthai Norasing (2015)

Ovaj moj “posao” sa najavama i predstavljanjem (opskurnijih) filmskih naslova iz cijeloga svijeta zapravo i nije pretjerano zahtjevan. Istini za volju, oduzima poprilično slobodnog vremena, ali sve što zahtijeva od mene je da prikupim sve moguće informacije i linkove o odabranim naslovima, te da ih skupim na jednom mjestu, i prezentiram Vama, čitateljima i potencijalnim gledateljima uz pokoju prigodnu rečenicu. Ali ponekad, a to su zbilja rijetke situacije, mi posao zna zakomplicirati nedostatak suvislih informacija i linkova (primjerice imdb stranica) pa provedem i po sat-dva ne bi li pronašao barem nešto konkrento o filmu kojeg želim predstaviti. A upravo takve probleme mi je zadala Tajlandska povijesna drama Phanthai Norasing. Ovaj film dakle nema imdb stranicu, ni oficijelnu stranicu, i još k tome sve što sam uspio pronaći o ovom naslovu je na tajlandskom koji izgleda kao hrpa hijeroglifa!
Pa ipak, unatoč silnim (jezičnim) preprekama uspio sam saznati da je film (navodno) režirao i napisao Chatrichalerm Yukol, te da se radnja filma vrti oko junaka iz naslova (Phanthaia Norasinga) koji je pogubljen prije 300 godina od strane Siamskog Kralja Tigra. Norasinga slave u Tajlandu i dan-danas zbog njegove iskrenosti i lojalnosti.
S obzirom na ime (navodnog) redatelja, i imena jedne od (navodnih) glavnih zvijezda ovoga filma, izvjesnog Wanchana Sawatdeea, moguće je da je Phanthai Norasing zapravo jedna od nastavaka King Naresuan serijala, s obzirom da ih je do sada snimljeno 6 komada (zadnji je izašao u travnju ove godine), i da svih šest povezuje spomenuta dvojka Yukol/Sawatdee.  Ali to su sve redom samo moja nagađanja koja ne mogu sa sigurnošću potvrditi.
Ono što je ipak sigurno jeste da je Phanthai Norasing raskošan povijesni tajlandski spektakl, te da je tajlandska premijera ovoga filma zakazana za 30. prosinca 2015.

phanthai norasing poster phanthai norasing poster phanthai norasing poster2

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

The story revolves around the title character who was executed 300 years ago by the notorious Tiger King of Siam. He is remembered in Thailand to this day for his honesty and loyalty.

SLIKE

4 3 2 1 5 6 7 8

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.