Akcija

Extraction (2015)

Iako je i dan-danas jedna od najvećih (Hollywoodskih) zvijezda, i sa preko 100-injak uloga/projekata iza sebe, Bruce Willis ja za karijere snimio brat-bratu, svega 20-ak zbilja dobrih i kvalitetnih naslova. Ali naslova po kojima ga publika pamti (Die Hard 1-3, The Last Boy ScoutPulp FictionThe Fifth ElementThe Sixth SenseUnbreakable itd.), i pamtit će ga još i za 100 godina (ako svijet još bude postojao). No sve ostalo, tj., gotovo sve ostalo, je ili tek prosječno, ispod-prosječno ili loše. Naime, Willis je imao tu neku statistiku da na svaku dobar film snimi barem 3-4 loša, odnosno prosječna. A zadnjih godina se taj odnos razlika čak i malo povećao. Naime, s pojavom krize smanjili su se budžeti filmova, a samim time i honorari, pa tako Willis više ne dobiva i po 20 milijuna po filmu, kao što je to bio slučaj davnih 90-ih. Umjesto toga, primoran je prihvaćati i manje, gotovo sporedne/cameo uloge u niskobudžetnim filmovima sumnjive kvalitete. A takvih je zadnjih par godina naštancao poprilično (The PrinceViceFire with FireCatch .44Setup itd.).
Po svemu sudeći, i Kanadski nezavisni akcijski triler Extraction redatelja Stevena C. Millera bi mogao biti jedna od takvih paycheck poslova, ali tko za, možda se i varam. Extraction nam donosi priču o bivšem CIA operativcu Leonardu Turneru (kojega igra Willis), kojega otme skupina terorista. Ali kada njegov sin Harry Turner, također (aktivni) CIA operativac sazna da ne postoji plan za očevo spašavanje, on odluči pokrenuti svoju misiju spašavanja.
Ne zvuči kao neto pretjerano originalno, ali to e znači da ne može biti barem zabavno. Tim više jer je redatelj Miller do sada dokazao u par navrata da je itekako sposoban snimiti zabavan (B) film (The Aggression ScaleSilent Night) sa limitiranim budžetom. Glumačka ekipa je poprilično zanimljiva, sa nekoliko poznatijih imena. Pa tako osim Willisa u filmu još igraju Kellan LutzGina CaranoD.B. SweeneySummer AlticeDan Bilzerian, te još mnogi drugi. Extraction kreće u limitiranu kino distribuciju, te VOD distribuciju 18. prosinca 2015.

Extraction poster

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

A former CIA operative is kidnapped by a group of terrorists. When his son learns there is no plan for his father to be saved, he launches his own rescue operation.

SLIKE

0 0b 1 2 3 4 5 6 7

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.