Akcija

Capsule (2015)

Što je zajedničko Sandri BullockMatthewu McConaugheyu i Mattu Damonu?? Pa vrlo vjerojatno pogađate, svi su oni redom zaglavili u svemiru na ovaj ili onaj način, i svi su se htjeli  vratiti nazad na Zemlju pod svaku cijenu. Sandru smo tako prije dvije godine gledali kako se bori protiv svih silnih nedaća u filmu Gravity, McConaugheya pak prošle godine u Interstellaru, dok je Damon smišljao sve moguće načine kako da uzgaja krumpir i preživi što dulje na Marsu u Marsovcu koji (vrlo vjerojatno) još ponegdje igra u kinima. A da ne bi sve ostalo samo na njih troje (iako sličnih filmskih primjera zasigurno ima još), pobrinuo se redatelj i scenarist Andrew Martin sa svojim filmom, britanskim SF triler dramom Capsule koja je navodno bazirana na istinitom događaju.
Capsule je naime radnjom smješten u 1959 godinu, gdje pratimo iskusnog britanskog pilota Guya Taylora koji je izabran za prvu britansku misiju u svemir. Na vrhuncu Hladnoga Rata, Guy će provesti tri godine trenirajući i pripremajući se za tu opasnu i tajnu misiju. No misija će u konačnici poći po krivu, nakon čega će Guy završiti sam u svemiru, pothlađen u neispravnoj kapsuli. U nemogućnosti da dalje komunicira sa britancima i amerikancima, Guy će jedino uspjeti uspostaviti komunikaciju sa rusijom! No hoće li mu oni pomoći, hoće li se Guy uspješno vratiti kući!?
Za razliku od ova tri naslova koja sam spomenuo na samom početku, a koji su svi redom viskobudžetni Hollywoodski projekti, Capsule je nezavisni film(ić), snimljen sa budžetom od svega milijun £, što je vrlo vjerojatno iznos koji su na ove prethodne tri produkcije dnevno izdvajali za gablec filmske ekipe. U glavnoj ulozi je Edmund Kingsley, a tu su još i Lisa GreenwoodGed PetkunasEdgar RoveDimitar StoyanovJosephine FellowsPolina Pospyelova, te još mnogi drugi.
Za sada još nije poznato kada će točno Capsule biti pušten u redovnu distribuciju, te hoće li izaći direktno na DVD-u, ili će prethodno igrati u (britanskim) kinima. Poznato je tek da će film svakako izaći tijekom 2016. godine. O točnom datumu ćemo vas obavijestiti naknadno.

Capsule poster Capsule poster2

IMDB

Official site

Official Facebook Page

TRAILER

 

RADNJA

1959: Guy is an experienced British fighter pilot who is in command of Britain’s first manned mission to space. He has trained for this for three years at the height of the Cold War and now he is alone in space, suffering Hypoxia, with a malfunctioning capsule.
He has limited contact with the UK, some unusual communication with the US and some unorthodox communication with Tyuratam deep in Soviet Russia. Can he get home? Who will help him? Will he make the right choice?

SLIKE

1 2 3 4 5 6 7

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.