Drama

Exposed (2016)

Možda će mi neki zamjeriti ovo što ću sada napisati, iako znajte da je meni Keanu Reeves iznimno drag, no činjenica je da čovjek nikada nije baš bio neki pretjerano dobar glumac. Možda za 2-3 koplja bolji od Seagala. Ali uvijek je bio pojava, ima(o je) tu neku određenu karizmu i sreću da je za karijere snimio par vrhunskih hitova koji su ga učinili relevantnim u svijetu filma sve do dan-danas. Prvo je tu bio Bill & Ted’s Excellent Adventure, zatim Point Break,  Speed i The Devil’s Advocate, te na kraju krajeva The Matrix, film (a mogli bi smo reći i trilogija) na čijoj slavi je Reeves živio dosta dugo. Zadnjih 7-8 godina karijera mu je pomalo posustala i moglo bi se reći da je Reeves pomalo “pao” u zaborav. No, iz tog zaborava ga je izvukao hit film John Wick koji ne samo da mu je revitalizirao karijeru, već i osigurao novu franšizu, naravno pod uvjetom da nastavak John Wick 2 bude još uspješniji, ili barem jednako uspješan kao i original). Ali dok John Wick 2 napokon stigne u kina sredinom 2016., vrijeme ćemo moći prikratiti sa jednim drugim Reevesovim filmom. Riječ je o krimi triler drami Exposed redatelja i ko-scenarista Declana Dalea.
Exposed nam donosi priču o detektivu Scottu Galbanu koji odluči istražiti šokantnu smrt svog partnera, ali ubrzo otkrije uznemirujuće dokaze o policijskoj korupciji. Trag ga dovede do mlade djevojke latino korijena koja je navodno posvjedočila ubojstvu njegovog partnera nakon čega joj se počnu događati čudne stvari.
Prethodno spomenuti redatelj Declan Dale je navodno zatražio da se njegovo ime makne sa špice filma jer je njegova namjera bila sa na engleskom i španjolskom snimi socijalnu drama o nasilju nad ženama i zlostavljanju djece. Ali producenti su prema njegovim riječima odlučili njegovi priču “pretvoriti” u policijski triler sa Keanu Reevesom. Ali ipak, trebala bi izaći i alternativna verzija filma, bliža redateljevoj viziji koju je monirao dugogodišnji montažer Romana Polanskog, Hervé de Luze.
Osim Reevesa u filmu još igraju Mira SorvinoAna de ArmasChristopher McDonaldLaura GómezDanny HochClara WongBig Daddy Kane, te još mnogi drugi. Exposed u americi kreće u limitiranu kino distribuciju, te VOD distribuciju 22. siječnja 2016.

EXPOSED-POSTER

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

When a detective starts to investigate his partner’s shocking death, he uncovers disturbing evidence of police corruption and a dangerous secret involving an unlikely young Latina woman that witness a miracle and experiences strange things.

SLIKE

1 2 3 4

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.