Duhovi

Marshrut postroen (2016)

Kupovina novog automobila može ponekad zaista biti prava gnjavaža. Tim više ako ne kupujete baš skroz novi “novi” auto iz salona, već neki rabljeni, ali po mogućnosti iznimno očuvan, i sa malom kilometražom. Jer to često ispadne kao da “kupujete mačka u vreći”. Naime, prodavatelj takvih automobila su (često) spremni na sve kako bi prodali svoj auto. Sredit će ga i urediti, izvana i iznutra kako bi sakrili i prikrili moguće nedostatke na vozilu, te će ga ušminkati taman koliko je potrebno da auto “izdrži” prvih nekoliko dana ili tjedana dok vi/kupac ne prenese(te) auto na sebe i samim time preuzmete sve njegove (moguće) probleme.
No ako Vam se dogodi da auto ima stari poluprazni akumulator, da se kvare brisači, ili da su kočnice dotrajale, znajte da ste još i dobro prošli u odnosu na junake ruskog horor trilera Marshrut Postroen redatelja i scenarista Olega Assadulina. Oni će naime kupiti opsjednuti auto u kojem “živi”  osvetoljubivi duh.
U zimi 2014 godine, poznati ruski arhitekt se posvađao sa svojom suprugom koju je zatim i ubio, pa je njezino tjelo odlučio sakriti u prtljažnik automobila. Policija ubrzo pokrene potragu za njom, i unatoč naporima da skrene sumnju sa sebe, policija razotkrije ubojstvo i uhiti ga, a njihovo dijete završi u domu. No sudbina automobila koji je misteriozno nestao ostane nepoznata. Mladi bračni par Andrei i Olga odluče kupiti auto, pa Andrei pronađe dobro očuvani auto po “sumnjivo” niskoj cijeni i odluči ga kupiti, unatoč lošem predosjećaju svoje supruge. Te večeri odluče krenuti u drugu grad, ali se putem posvađaju zbog nečega što je Andrei učinio u prošlosti. Ali tijekom žustre svađe uopće ne primijete kako je njihova petogodišnja kćerka počela pričati na zadnjem sjedištu sa nevidljivom ženom. Ubrzo će se ispostaviti da je to duh ubijene žene koja ne voli obiteljske svađe pa je odlučila Andrea i Olgu naučiti lekciju!
Filmovi o opsjednutim automobilima nisu nikakva novost, pa smo tako tu imali naslove kao što su The Car, Christine, Maximum Overdrive, ili pak noviji uradak Hybrid. Po svemu sudeći Marshrut Postroen nastavlja to nasljeđe. U glavnim ulogama su Svetlana Ustinova, Pavel Chinaryov, Vitaliya Korniyenko, i Constantine Shapovalov. Ruska premijera filma Marshrut Postroen će se održati 31. ožujka 2016.

marshrut-postroen-poster

TEASER TRAILER

 

RADNJA

In winter 2014 the famous Moscow architect quarreled with his wife and then killed here and hid here corpse in the trunk of a car. Despite attempts to divert suspicion from himself after police organized the search after his wife, the murder was discovered by the police. He was arrested, and his children where handed over to the guardianship and the fate of the car remained unknown…
Andrei and Olga – a young married couple decides to buy a car. Andrew buys suspiciously cheap car in good condition, ignoring the bad feelings of his wife. That evening they go on a trip to another city, but they start arguing because Olga can’t forgive Andrew treason that occurred a few years ago, and that results with Andrew’s fury! But they don’t notice that at the same time, their five-year daughter in the back seat start’s talking to some invisible woman. It turns out that’s the spirit of a murdered woman who doesn’t like family quarrels so she decides to teach Olga and Andrew a lesion.

 

SLIKE

1 2 3 4

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.