Avanturistički film

Ledokol aka Icebreaker (2016)

Vjerujem da ste svi upoznati sa pričom o slavnom Titanicu!(?) Ma čak i da niste pročitali ni jednu povijesnu knjigu, ili da ste prespavali sve satove povijesti, zasigurno ste gledali Oscarima ovjenčani ljubavni spektakl Jamesa Camerona! Ma znam da jeste! Samim time upoznati ste sa činjenicom da je najveći, najpoznatiji, najskuplji i najluksuzniji brod svog vremena potonuo na dno Atlantskog oceana nakon što je udario u veliki ledenjak. Razlog zašto spominjem Titanic je isključivo doli toga što su upravo brod i led centralni dio zapleta Ruskog biografskog avanturstičkog filma katastrofe Ledokol a.k.a. Icebreaker redatelja Nikolaya Khomerikia.
Također, baš poput Titanica, tako je i ova priča zapravo bazirana na istinitim povijesnim događajima koji su se zbili davne 1985. godine. Tada je posada ruskog ledolomca “Mikhail Gromov” iznenada naišla na ogromnu santu leda zbog koje je brod zapeo, pokušavajući ju zadržati i kliziti sa njom uz obalu mora Amundsen. Posada ledolomca “Mikhail Gromov” je provela čak 133 dana pod okriljem polarne noći, pokušavaju pronaći izlaz iz ledene klopke. Hladnoća je iz dana u dan postajala sve jača, živci sve tanji i tanji, a goriva je bilo sve manje i manje. Ali ipak, nisu imali pravo na pogreške, jer jedan pogrešan manevar bi značio njihovu sigurnu smrt.
Iza filma stoje producenti jednog drugog Ruskog filma katastrofe, Metro koji je izašao 2013. godine, a koji je bio soildan hit u domovini. Vrlo vjerojatno se nadaju istom, ako ne i boljem uspjehu sa Ledolomcem koji je koštao 10 milijuna $. U glavnim ulogama su Pyotr Fyodorov, Sergey Puskepalis, Anna Mikhalkova, Olga Smirnova, Vitaly Hayev, Alexander Lutsenko, i Alexander Pahl. Ruska premijera filma Ledokol će se održati 20. listopada 2016.

Ledokol poster icebreaker-poster2 icebreaker-poster3

IMDB

TEASER

 

TRAILER

 

RADNJA

The story is based on the real events of 1985. The team of a Russian polar icebreaker “Mikhail Gromov” discovered a giant iceberg. The ship came into collision while attempting to weather an iceberg and forced drift with ice along the Amundsen Sea coast. The crew of “Gromov” spent 133 days of polar night trying to find a way out of ice trap. They have no right to make mistakes. One wrong maneuver, and the vessel will be crushed up.

SLIKE

1 2 3 4 ice4 ice3 ice2 ice1

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.