CGI

Synchronicity (2015)

Od kako su tamo sredinom 80-ih Back to the Future i The Terminator popularizirali putovanje kroz vrijeme (te DeLoreana i ubojite robote), ta tema ne prestaje golicati mašu filmaša i gledatelja. Naravno, H. G. Welles je napisao The Time Machine davno prije (točnije 1895.) nego što su ova dva filma snimljena, a 1960. je snimljena i hvaljena filma adaptacija tog filma, The Time Machine redatelja Georgea Pala. No dvojac Cameron/Zemeckis, odnosno njihovi hit naslovi, su ipak (naj)zaslužni(ji) za to da su time travel filmovi popularni i dan-danas! Gotovo svake godine, ili barem svake druge, izađe jedan naslov te tematike. Primjerice, u siječnju prošle godine je izašao fenomenalni i hvaljeni Predestination koji su režirali braća Spierig. A bio je tu naravno i Terminator Genisys, ali o ovom filmu bolje ne trošiti previše riječi. Koju godinu ranije, odnosno 2012. izašli su Looper i Men in Black 3, dok se 2011. na kino-repertoaru našao hvaljeni Source Code redatelja Duncana Jonesa. Tu je također i SF komedija Hot Tub Time Machine, te mnogi drugi naslovi, da sada više ne nabrajam.
Po svemu sudeći, ni 2016. neće stati zakinuta za barem jedan time travel film, a taj film je nezavisni misteriozni SF triler Synchronicity redatelja i ko-scenarista Jacoba GentryaSynchronicity je priča o odvažnom fizičaru Jimu Bealeu koji izumi stroj koji može “savijati” prostor i vrijeme, te nemilosrdnom korporativnom tajkunu Klausu Meisneru koji neće prezati ni pred čime/kime da bi se dočepao tog stroja. Kada Jim jednom prilikom isproba svoj stroj, iz budućnosti se pojavi rijedak cvijet. Kako bi zadržao prava za svoj stroj i dokazao da on uistinu radi, Jim mora pronaći taj isti cvijet u sadašnjosti. Ubrzo otkriva da je taj cvijet u posjedu misteriozne djevojke Abby koja ga zavede kako bi otkrila njegove tajne. Uvjeren da ona zapravo radi za Klausa, Jim odluči otići u prošlost kako bi spriječio zavjeru prije nego što se ona dogodi, ali Jim u prošlosti otkriva iznenađujuću istinu o Abby, stroju i svojoj neizvjesnoj budućnost.
Redatelj Gentry napominje kako je Synchronicity snimio po uzoru na kultne SF naslove kao što su Blade RunnerDark CityGattaca i Memento, usredotočivši se pri tome na psihološki aspekt filma i 80s estetiku istoga. U glavnim ulogama su Chad McKnightBrianne DavisAJ BowenScott Poythress, te legendarni Michael IronsideSynchronicity je premijerno prikazan u srpnju ove godine na Fantasia International Film Festivalu, gdje je redatelj osvojio i jednu od nagrada. Nakon toga se film našao na programu još par festivala (Grimmfest i  Toronto After Dark Film Festival), a u službenu limitiranu kino i VOD distribuciju kreće 22. siječnja 2016.

Synchronicity poster

IMDB

Official Facebook Page

TRAILER1

 

TRAILER2

 

RADNJA

Daring physicist Jim Beale has invented a machine that can fold space-time and ruthless corporate tycoon Klaus Meisner will stop at nothing to get it. When Jim uses the machine to tear open the fabric of the universe, a rare Dahlia appears from the future. But in order to keep the rights to his invention he must prove that it works by finding the flower’s identical match in the present.  Jim soon discovers that the Dahlia lies in the hands of the mysterious Abby, who seduces him into revealing his secrets. Convinced that she is in league with Klaus to take ownership of his life’s work, Jim travels back in time to stop the conspiracy before it can happen. But once in the past, Jim uncovers a surprising truth about Abby, the machine, and his own uncertain future.

SLIKE

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.